Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29-05-2008, 02:03 PM   #45 (permalink)
mücevher
Üsteğmen

Tesekkür: 0
122 Mesajinıza toplam 635 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
mücevher is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: Kendine Güven Ney

Etliye sütlüye dokunmayayım köşemde durayım diyorum ama olmuyor işte. Haksızlık gördüm mü tepem atıyo bi kere. Maalesef o olgunluğa erişemedim sanırım henüz. Ama, " hikayeden konular açılmış millet de kendini kandırıyo" lafını görünce dayanamadım artık. Kardeşimmmmmm! Haksızlık ediyosun.
En başta kendine, sonra bu siteye ve biz site sakinlerine.
Neden kendine haksızlık ediyosun? Bu konuda aşağıdaki alıntı sana gereken açıklamayı yapacaktır sanırım:

Yeni bir günün telaşıyla hareketlenmiş sokaklardan birinde, büzüldüğü kaldırımın köşesinde, mışıl mışıl uyumaktaymış adam. Bu manzarayı görenler, farklı yargılara varmışlar.

"Bütün gece kumar oynayıp, yorgunluktan sızıp kalmış olmalı. Kumarbazlar böyledir işte," diye düşünmüş birisi. Diğeriyse, "Zavallı, çok hasta herhalde. Onu uyandırmamalı. Kendine geldiğinde evine gider nasılsa," demiş ve yoluna devam etmiş. "Şu hale bak!" diye söylenmiş ötekisi, "Pis sokak serserisi, insan müsvettesi! Bedava içki buldun; içip körkütük sarhoş oldun. Şimdi de yolumuzu tıkıyorsun."
Son şahıs ise, saygıyla adamın önünde eğilerek şöyle demiş: "Bir ermiş için Tanrı'dan başka hiçbir şeyin önemi yoktur. Şu anda kim bilir hangi boyutlarda dolaşıyor. Onu rahatsız etmemeli."

Metafizikçilerin önemini anlatmakla bitiremedikleri evrensel bir yasayı işliyor bu Hint hikayesi. Içimizdeki bir şeyleri daimi olarak dışarıya projekte ettiğimizi; yaşamın ekranında ancak kendimizde varolanları görüp, algılayabileceğimizi vurguluyor, "Yansıtma Yasası".

"Bütün dünya kendi projeksiyonlarımızdan başka bir şey değildir," diye izah ediyor Swami Satchidananda, "Temeliyse, düşüncelerinize ve zihni tavırlarınıza dayanır. Eğer zihninizde cehennem varsa, hiçbir yerde cenneti göremezsiniz. Eğer zihninizde cennet varsa, cehennem bile sizin için cennet olacaktır."

Neden bu siteye hakszlık ediyosun dersen, bu site insanların bir kısmı idrak etse de etmese de bir insanlık hizmetidir aslında. Hem de ücretsiz, çok yakın üstelik, hemen klavyenin bir tuşunda veya mouse un tıklamasında.

Neden biz site sakinlerine dersen de sana şunu söylemek isterim: Bu sitede kimse kimseyle alay etmez, kimse kimseyi aşağılamaz, kimse kimseye caka satmaz. Acılar ve sevinçler paylaşılır, birbirine destek olur herkes olabildiğince. Sana kendimden örnek vereyim çünkü genelleme yapmak istemiyorum, derdimiz kendimizledir aslında başkasıyla değil. Eğer senin de kendinle bir derdin varsa -ki öyle görünüyor- gel buyur katıl aramıza sefa gelirsin hoşgelirsin. Ama başkaysa hedefin "xxcengizxSAYGILARIMLA" demişsin ya seni saygının gerçek manasını kavramaya davet ediyorum.

Benim inandığım ölümsüz masallarım var
mücevher isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline