Sevgili gece mavisi,
İlişkiler konusu hayatımızda kritik öneme sahip başlıklardan biridir.
Aşağıda senin konuya ilişkin yazdıklarından yaptığım bazı alıntıların içine koçluk yaklaşımı içinde kullanabileceğimiz bazı sorular yazdım.
Bu sorulardan murat; konuya ve içinde bulunduğun duruma senin açından bakarak empati kurmak ve konuyu bizler ve senin için netleştirmek.
Bunun yanında bu sorulara cevaplar verirken ortaya çıkacak alt başlıkları tespit ederek onlara yoğunlaşmak.
Sakin bir zihin ile ve üzerinde düşünerek vereceğin cevapları ister bizlerle bu sayfalarda paylaş istersende sana göre edindiğin sonuç farkına varışlarını değerlendirdiğin bir yazıda topla.
Umarım konunun dışından bakmana yardımcı olup seni olası çıkış yollarını bulmak üzere destekleyecek bir çalışma olur....
Alıntı:
gecemavisi Nickli Üyeden Alıntı
Yıllardır bir kısırdögüden kurtulamadım.konu arkadaşlık,dostluk...
şimdiye kadar ilkokul yıllarımda dahil kimi arkadaş bildiysem hep darbe yedim. Yukarıdaki durumun yüzdesi kaç? Herkez ve hep tanımları içine girmeyen kimler oldu, listelermisin?
doğru düzgün bir tane bile dostum olmadı lise, üniversite ve iş hayatıda dahil bu yaşıma kadar.(bu arada yaş 30).
ben aramasam kimse beni aramıyo ben görüşelim demesem kimse görüşelim demiyo.ölsem kimsenin haberi olmaz,olsada üzülmezler zaten. Bu varsayımını doğrulamak için bunu çevrende kaç kişiye sormak istersin?
kendimi çok yalnız hissediyorum. Yalnız kalınca ne oluyor? Kendini yalnız hissetmenin ikincil faydaları varmı, varsa nelerdir sence? Yalnızlık ne demek ve yalnız insanlara ne olur?
hep arkadaşı dostu olanlara imrenerek bakmışımdır.bunu kırabilmek için elimden geleni yaptım.her türlü fedakarlığı yaptım,gereken tüm ödünleri verdim ama olmuyo,olmadı.en son darbemi bir hafta önce en yakın sandığm arkadaşımdan yedim.bıktım artık neden hep böyle oluyo,sorun ne bulamıyorum.lütfen bana yardım edin.ne yapmalıyım.nasıl kırıcağım bu kısırdöngüyü? |
Alıntı:
bir insanın 30 otuz senedir aynı karakterde insanları hayatına çekiyor olması sanırım tesadüf değil diye düşünüyorum. Bu insanları hayatına kendin çektiğine ne kadar inanıyorsun? Hayatındaki durum ve olayların %kaçının sorumluluğu sende senin fikrince?
kendime değer vermiyo değilim yani hiç böyle hissetmedim.aksine o insanların hiç bir zaman benim dostluğumu haketmediğini düşündüm. Bu insanlar senin dostluğunu haketmek için ne yapmalı yada yapmamalıydılar? İlişkilerinde yaratmak istediğin değerler nelerdir? 5 tane yazarmısın? İlişkilerinde yaratmak istediğin 5 belirgin sonuç ne?
ne zaman başları sıkışsa giderim,ne zaman bi şeye ihtiyaçları olsa ordayımdır.bir dertleri varsa işim olsa dahi her zaman oturur dinlerim,çözüm bulmaya çalışırım maddi ve manevi.ama bir bakmışsınız bu kadar fedakarlık yaptığınız insan herşeyi yok saymış,gitmiş,giderken bi güzel de kazığını atmış... İlişkilerinde başarısız olduğunda kendine söylediğin 5 hikaye ne?
bir değil,iki değil bunu kaçıncı kez yaşadığımı bilmiyorum.dünyada gerçekten doğru düzgün insanmı kalmadı yoksa en bozuk karakterli olanlar mı beni buldu.anlayabilmiş değilim. Bu durumdan ne öğrenmelisin? Burada tam olarak olan nedir? Neyi farklı yapsan durumlar değişirdi?
bazı insanların yıllar süren kardeşlikten öte can dostları varken neden ben böyle yalnızım neden doğru düzgün arkadaşım yok.hep bu sefer tamam diyorum, bu sefer buldum bu düzgün bir insan. Düzgün insanın sendeki tanımı nedir? Seni üzen ve en çok duyduğun geri bildirim yada eleştiri nedir? Korktuğun şeylerin listesini yazarmısın?
ama bir iki sene sürmüyo o arkadaşımlada bir daha görüşmemek üzere bağlarımız kopuyo.farkındayım yolunda gitmeyen bi şeyler var.ama onun ne olduğunu bulamıyorum.l İlişkilerinde sonuçları üretmeyi durduran şeyler neler? İlişkilerini nasıl sabote ediyorsun?
:(( |
Alıntı:
acaba insanlara güvenmemem çok daha eskilere dayanıyor olabilirmi şimdi hatırladım,üniversitedeyken çok ciddi bir darbe alıp psikolojik tedavi görmüştüm(depresyona girmiştim).işte o zaman bir daha hiç kimseye güvenmiycem demiştim.bundan sonra hiç kimseye bu kadar değer vermiycem herkesle arama sınır koyucam demiştim.sebebi bu olabilirmi yada ilkokuldaykende bir kaç kötü tecrübe daha yaşamıştım.acaba onlarda bilinçaltıma kazınmış olabilirmi? bilmiyorum ama sanırım bu ikisinden kaynaklanan bir durum olabilir diye düşünüyorum. İlişkilerinde başarısız olduğunda kendine söylediğin 5 hikaye ne? İlişkilerinde belirli sonuçlar oluşturamadığında ödediğin bedeller nedir?
şimdi yapmam gereken ne?? bu konuda mutlaka bilgisi olan birileri vardır herhalde sitede.bu blokajları,kalıpları nasıl kırabilirim.bi yöntemi vardır illaki,ne biliyim EFT mi,olumlama mı,yaratıcı imgelememi yoksa başka bi yöntemmi hangisini uygulamalıyım.bir daha hayatıma bu tür ilişkiler,insanlar girmesin. İlişkilerini düzenlemek için bir hedef cümlesi söylermisin? Ve bu hedefi gerçekleştirirken alacağın risk nedir? Ve hedef gerçekleştiğinde kazanacağın başarı/ödül nedir?
bir daha darbe almıyım,normal arkadaşlıklarım olsun benimde.çokmu şey istiyorum... |
ÇEVRENDEKİ İLİŞKİ HALİNDE BULUNDUĞUN İNSANLARDAN KENDİ HAKKINDA EN FAZLA DUYDUĞUN ELEŞTİRİ YA DA GERİ BİLDİRİM NELER? Sevgiler MERT.