Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-06-2008, 01:09 PM   #8 (permalink)
comte
Moderator

Tesekkür: 3,394
828 Mesajinıza toplam 4,500 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
comte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond repute
Standart Ynt: Gerçek Bal Nasıl Anlaşılır...

Alıntı:
hayalayaz Nickli Üyeden Alıntı
çok teşekkür ederim faydalı bilgiler için balı çok severim..aslında kaliteli yiyeceklerin hepsini severim...ama sıra alışverişte en iyisini seçmeye gelince, çuvallarım...ya bana 20 yıldır yerli domatesi..yerli olmayandan ayırmayı öğretemediler..ablamlar ikiside pazara giderler...bir bakışta ince kabuklu domatesi..patlıcanın en iyisini, vs gözleriyle seçerler..ben trene bakar gibi bakarım parmağımın ucuyla dokunurum...hindi gibi uzun uzun düşünürüm yiyeceğin başında, eve geldiğimde en kötüsünü değilse, yinede iyi bir şey almadığım görülür..en sinir olduğumda..ablamların kıs kıs gülmeleri..arkamdan fıs fıs..şunu pazara yalnız göndermemek lazım demeleri...yüzüme karşıda hayal doğru sebze meyve vs nin görüntüsü böyle olur diye nutuk çekmeleri...iyide...pazarda hepsi aynı görünüyor...ben bu işi öğrenemedim...en güzeli manava gidip biraz pahalıda olsa, iyisini almak...bi şeyleri çocuklukta öğrenmek gerçekten faydalı..bendeki abla dediğim cadılar neredeyse kundakta mutfağa girdiler..halacığım bana kıyamadı hiç..herşeyi onlara yaptırdı..ama şimdi beni görüyorsa oda üzülüyordur eminim..beni bu kadar beceriksiz yetiştiridiği için...saksılara domates ektim..biber ektim..salatalık ektim..geçen sene çekirgeler yedi..bu sene önlem aldım.. gittim sordum bir ilaç verdi adam...domateslerimin üzerinde iki tane var..hergün başlarına gidip kaç milim büyümüşler diye bakıyorum..( görgüsüzlüğün daniskası ama olsun çok eğleniyorum ) tatlı çarliston biber fidesi aldım...çıkan biber incecik..kıl biber dediğimiz zehir gibi acı olanlara benziyor...onunlada konuşuyorum.."bana bak sakın acı olma" diye dün bahçede su giderinin arızasını gidermek için çalışma vardı.beton kırıldı....benim bitkiler toz içinde kaldı...nerdeyse üzerlerini örtecektim..zarar görmesinler diye..bu sene küçük bir hoby bahçesi edinmeye kararlıyım..seneye kendi sebzemi kendim yetiştiricem.. çok güzel bilgiler yazmışsın sence ben domatesi bile ayıramazken balı seçebilirmiyim ?..
Rica edreim Abla...

Hobi bahçen şimdiden hayırlı olsun...

Bi ara gelir, hormonsuz yiyeceklerinden yeriz artık...

Hem de senin yetiştirdiğin bitkileri yersek, biz de senin gibi sevgi dolu biri oluruz belki...

Bence sen, art niyet taşımadığın için seçemiyor olabilirsin gıdaları...

Yani doğrudur nasılsa gibi...Ama biraz üzerinde dursan en iyisini de seçersin... super

Sağlıcakla...

comte isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla