Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-06-2008, 09:16 PM   #18 (permalink)
meryemi
Üsteğmen

Tesekkür: 0
39 Mesajinıza toplam 101 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
meryemi is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: e bi tane de benim olsun...:)

Alıntı:
meryemi Nickli Üyeden Alıntı

Franklin, bir çocuğa bir elma vermiş.
Çocuk çok sevinmiş.
Bir elma daha vermiş.
Çocuk daha çok sevinmiş.
Bir elma daha verince;
çocuk sevinçten deliye dönmüş.
Ve bir elma daha verince,
çocuk dört elmayı elinde zaptedememiş,
sonuncusunu düşürmüş yere…
Bu sefer ağlamaya başlamış çocuk.

Hayat böyledir işte…
Hayal etmediğimiz bir saadete eriştikten sonra, onun bir lokmasını dahi kaybetmek bizi perişan eder.
Keyifler değildir yaşamı değerli yapan. Yaşamdır, keyif almayı değerli kılan.

Bernard Shaw

bunu da açacak başlık bulamadım, daha doğrusu ikilemde kaldım...
neyse kendi günlüğüme koyayım sonra onunla paylaşayım hayata dair yazılan bu hikayeciği dedim... iyi de demişim hıh (gene konuşuyolar benimkilerde, dinlemiyorum hayal ablam gibi yapıyorum... zamanla çok daha gaddar olacağım onlara da henüz o kademeye gelemedim) ne diyordum hah .. iyi de demişim... başka bir yerde açmış olsam orada neler hissetiiğimi yazamabilirdim...

bu yazı da; yine beni anlatıyor... bir ben var benden içeride ki benler için, insan için yazılmış gibi geldi bana... tabi herkes herşeyi aynı şekilde aynı duygularla anlamaz ama ben bizi anlattığını düşündüm bu hikayeciği okuduğumda...
biz de hep daha fazlasını istiyoruz, onların birazını kaybedecek olsak; hiç yokken üzüldüğümüzden çok çok daha fazla üzülüyoruz... şairliğim yoktur ama insanı anlamaya çalışan birçok insan gibi bende insan üzerine kendim, ailem ve çevrem üzerine bende düşünürüm.. düşünürüm.. düşünürüm.. bazı şeylerin, başta insanın varlığını, yaşadıklarını tezahür etmeye kabullenmeye, yada nunları yapamasam da en azından idrak etmek için düşünürüm...
yine böyle düşünürken.(küçüktüm ve daha kısıtlı düşündüğüm bir sıra(16) yaşıma girdiğim doğu günümde _ ilginç_) şiir denirse kısa bişey yazmıştım ama hala arada okur üzerine yine tefekkür ederim...

ADEMOĞLU

Ademoğlu derin bir çukura olduğunda düşecek
Her daim bir kanca bekliyor kendisini çekecek,
Ademoğlu yüksek bir tepeye olduğunda çıkacak
Sanıyorki hep orada kalacak...

Ne garip bir çelişkidir dünya hali
Limana varmamış gemi misalî
Karşılar okyanusta binbir yeli
Karaya çıktığında anlar gerçeği...

Ne yazık ki anlaması kâr etmez
Buna kimsenin gücü yetmez
Herşey zamanında der yaradan
Ne hak ettiyse, onu alır karadan...

Ademoğludur yanılan
Ademoğludur doğruyu bulan
Ne acı bir çelişkidir dünya hâli...

MERYEMİ

Aferin bana.... Kendimi seviyorum....

kendimi seviyorum çünkü sevilip yaratılmışım, sevilip nimetler verilenlerden olmuşum... sevilip öksüz ve yetim bırakılmamışım... sevilip asil Türk milletinden olmuşum, sevilip Anadolu gibi bağrı dolu dolu sevgi dolu aşk dolu buram buram hayat dolu memleket sahibi olmuşum.. sevilip yaratılmışım.. sevilip yaratılmışım... sevilip sevmişim... bunun için
KENDİMİ SEVİYORUM.....
ben beni zaptedenleri sevmiyorum benden içerdekileri, benden içerdekilerle bütünleşmiş insanları sevmiyorum...
ben bendeki kötüleri yanlışları sevmiyorum...
KENDİMİ SEVMEMEM İÇİN HİÇ BİR NEDEN YOK....

KENDİMİ SEVİYORUM.........