Alıntı:
mexxeroze Nickli Üyeden Alıntı
güzel yere değindin pancakes sen bunları yazdığında aklıma bişey geldi biliyomusun ?? yeni yürümeyi öğrenen bi bebeğe çaktırmadan denizin üzerinde yürüyen ama düşünce yoluyla değil de hani suni yollarla ...:) biri gösterilse oda inansa yapabileceğine görerek sonuçta bu 2 yaşında çocuk yani yürürmüydü ...:) neyse sorularına cevap vermeye çalışayım.. dediklerine tam ve tatmin edici cevabı verebilirmiyim bilmem ama bilimsel yaklaşmamı bekleme arı bile bilimsel davranmıyo :) sanırım yaratıcımız allah teala bilim gözlüğüyle
kendimizi kaybetmeyelim diye arıların bu yönünü bir ispat olarak vermiş olabilir benim aklıma bunlar geldi .. umarım daha bilgili birileri daha bilgece şeyler söyler ..
selametle.. |
O bebek olayı benimde aklıma geldi ama hadi ona yine bir ihtimal cevap verilebilir. Yani bebek atalarından genlerle gelen bilgilere sahip olduğu için belki böyle bir şeyi yapamayacağını bilinçsizce biliyor olabilir.
Buna benzer bir bilgiyi bir kitapta okumuştum;
Eskiden gliserinin kristalize olmadığı biliniyormuş. Fakat bir taşıma işlemi sırasında +7°C de gliserinin kristalize olduğu gözlemlenmiş.
Ve bu olaydan sonra gliserin artık +7°C de kristalize oluyor. demiş yazar.
Bu olayın açıklaması ise şöyle: Türler arasındaki bilgi akışı morfik alanlar vasıtası ile gerçekleşir.Türün bir bölümünün sahip olduğu bilgi, o türün bütün üyelerince öğrenilmiş olur.
Şimdi ben bunu okuduğumda, gliserinin +7°C de kristalize olma halinin evrensel bilinçde bilgi halini aldığını ve bu sebeple artık bu derecede kristalize olduğunu düşünmüştüm.
Yani ben sadece türler arası değil, Quantlar arası bu bilgilerin yayıldığını düşünüyorum.
O sebeple bu bana sadece arının inancıyla alakalı değilmiş gibi geliyor.