Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-11-2009, 03:59 PM   #4 (permalink)
hayathan
Üsteğmen

Tesekkür: 164
166 Mesajinıza toplam 1,153 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
hayathan is just really nicehayathan is just really nicehayathan is just really nicehayathan is just really nicehayathan is just really nice
Standart Cevap: RUHSAL ZEKADA ANLAM ANALİZLERİ

Kusura bakmayın ama bana çok saçma geldi bu yazı.
Bir Video izlemiştim. Eklemeyi bilmediğim için ekleyemeyeceğim. Kişisel gelişim ile ilgili kısa bir Video idi. Şöyleki;

5 Maymunu içinde üzeri muzlarla dolu bir ağaç ve etrafı camlarla dolu bir odaya kapatırlar ve sonra da izlemeye koyulurlar. 5 Maymun haliyle muzlarla dolu ağaca tırmanmak ister. Ama maymunlar tırmanmaya başladıklarında muzlara yaklaştıkları anda üzerlerine hortumla su fışkırtılır. Tabiiki suyun tazyiki nedeni ile maymunlar ağaçtan inmek zorunda kalırlar.
Her atakta maymunlara aynı işlem yapılır. Sonunda maymunlar ağaç muzlarla dolu olduğu halde su tacizine uğramamak için ağaca tırmanmaktan vazgeçerler. Bir iki hafta sonra beş maymundan bir tanesi yeni bir maymunla değiştirilir. Odaya gelen yeni maymun muzların cazibesine kapılıp ağaca tırmanmak ister. Bu kez diğer maymunlar ağaca çıktığında suyla taciz edilmesini önlemek için yeni maymunu aşağıya inmesi için hırpalar ve döverler. Yeni maymun bir kaç kez dener ve aynı tepkiyle karşılaşınca denemekten vazgeçer. O haftanın sonunda ikinci maymun değişimi yapılır. Her hafta başka bir yeni maymunla değiştirilir eski maymunlar ve her gelen yeni maymun aynı tepkiyle karşılaştığı için muz ağacına çıkmaktan vazgeçerler. Tüm eski maymunlar değiştiğinde yeni maymunlar ağaca çıktıklarında suyla karşılaşacaklarını değil, yukarı çıkmaya çalıştıklarında arkadaşları tarafından dövüleceklerini öğrenirler.
Bu şekilde devam eder gider. BU TAMAMIYLA ÖĞRENİLMİŞ ÇARESİZLİKTİR.
gayet masumane ve eski alışkanlıklarınızla bilinçaltınıza ve genlerinize nesilden nesile işlemiş Öğrenilmiş Çaresizliğin doğruluğunu kanıtı olarak EGO nuz karşınıza bu hikayeyi getirmiş. Sizde Öğrenilmiş Çaresizliğinizin geçerli olduğunu onaylatmak için bizlerle paylaşıyorsunuz.
Bu nedenle tüm burada yazılan Kuantum ve Bilinçaltı Çalışmaları Geçerli değil Kader ve Alın yazgısı diye diye gelişmenizi engellemek için dayatılan Batıl İnançlarla dolu bu yazıyı Genel Geçer Kural olarak bizlere dayatmışsınız..
Bu yazının ve buradaki öğretilerin yanlışlığını bir kez daha anımsattığınız için teşekkür ediyorum..

Korkular bir illüzyondur
hayathan isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla