Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-11-2009, 09:36 AM   #38 (permalink)
gecemavisi
Teğmen

gecemavisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 36
29 Mesajinıza toplam 164 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
gecemavisi is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Lütfen Yardım Edin!

Merhaba Mert Bey, şehir dışındaydım o yüzden msjınıza ancak cvp verebiliyorum, oyüzden kusuruma bakmayın lütfen. öncelkile herşey için size bir teşekkür etmek istiyorum. iyiki varsınız, iyiki bizlerlesiniz. sorularınızı cevaplarken kendimi terapide gibi, sanki psikoloğumla konuşuyo gibi hissediyorum :) şimdi sorularınızı cevaplıyım...

-Ben ölsem üzülürmüsün?
Sorabileceğim üç beş kişi var.onlarada sormak istemedim.çünkü vericekleri cevabı biliyorum.”tabiî ki üzülürüm,saçmalama ölmekte nerden çıktı falan… üzülmem diyenin çıkıcağını zannetmiyorum.
-Beni %kaç umursuyorsun?
N isimli kişi: % 20
M isimli kişi: & 60
Ö isimli kişi: % 50
P isimli kişi: % 30
G isimli kişi: %50
P isimli kişi: %10 tahmini bu soruyu kimseye sormaya cesaret edemedim doğrusu.

Yukarıdaki eylem talebi sizin varsayımlarınızdan öte diğerlerinin gerçekte ne düşündüğü hakkında size bir geri dönüş yapmasıydı. Bu konuda hala bir cevap alabilmiş değilim bu durumda, sizi ne kadar umursadıklarını onların ağzından samimi bir şekilde duymanız ve varsayımlarınızı doğrulamanız açısından bu soruyu sizce uygun bir dille onlara sormanız önemli....
Yukarıda sizin verdiğiniz yüzdeler sizin onları gerçekte ne kadar umursadığınızın yüzdeleri olabilir ancak, sizcede böyle olabilirmi?
Ayrıca bu yüzdelerin ortalaması sizin kendinizi ne kadar umursadığınızın oranı olabilirmi?
- mert bey ne kadar istesemde bu soruları onlara soramam çok üzgünüm,lütfen beni anlamaya çalışaın.yukarda söyledikleriniz hepsine katılıyorum.

bir insanın 30 otuz senedir aynı karakterde insanları hayatına çekiyor olması sanırım tesadüf değil diye düşünüyorum.
Bu insanları hayatına kendin çektiğine ne kadar inanıyorsun?
- % 100
Hayatındaki durum ve olayların %kaçının sorumluluğu sende senin fikrince?
- % 50 ini diyim geriye %50 lik kısımsa benim dışımda diye düşünüyorum.
Burada bir çelişki yokmu sizcede?
-Evet aslında çelişki var gibi görünüyo ama benim kastettiğim şuydu aslında evet bu insanları ben çekiyorum buna %100 inanıyorum.ama ilişkilerimin kötü ve ya iyi olmasının suçu ne %100 bende nede %100 onlarda olamaz diye düşünüyorum, o yüzden %50 dedim.
Eğer bu insanları hayatına kendin çektiğine % 100 inanıyorsan, hayatındaki olay ve durumların yalnızca % 50 sinden sorumlu olman nasıl mümkün olabiliyor? Açıklarmısınız lütfen.
-hımm bunu pek anlamadım sanırım,tamam %100 ben sorumluyum.

İlişkilerinizde bundan sonrası için almak istediğiniz sorumluluk % kaç?
- % 100
İlişkilerinizde geçmişe dayalı tecrübelerinizin sorumluluğunu % kaç almaya gönüllüsünüz?
- %100
İlişkilerinizde yaşadığınız her şeyin sorumluluğunun size ait olduğunu varsayarsak, son 10 yıldır oluşan sonuçlardan neler öğrenir ve hangi dersleri çıkartırdınız?
_ ben iyi bir arkadaş değilim. Kimseyle dost olmayı beceremiyorum. Kimseye hak ettiği değeri ve sevgiyi vermiyorum. Ben nankörüm, cimriyim,sevmeyi bilmiyorum. Arkadaşlarıma zaman ayırmıyorum.onlara saygı duymuyorum…

Nankörlüğün tanımı ve hayatındaki yerinden bahsedermisin? Nedir nankörlük?
Bence nankörlük,yaptığınız tüm iyiliklere rağmen bunları görmeyen,teşekkür ediceği yerde küfreden kişidir.artık hayatımda yeri olmasını istemiyorum bu tarz insanların zamanında fazlasıyla tanıdım böle insanları.ama bundan sonra böle birini tanırsam yada hayatımdan çıkaramıycam bir insansa bu sefer ona anladığı dilden konuşurum yani onun gibi olurum. Desemde ben kendimi biliyorum dayanamam,yapamıyorum işte hamurunda yok derler ya öle işte…

Kedi en nankör hayvan olarak kabul edilir bazılarınca, oysaki kedi yalnızca "özgür" dür... Vermek ve beklenti iki huysuz kardeştir belkide, verirken bunu neden yaptığımızın farkında olmak bize yeni bakış açısı ve farkındalıklar kazandırabilir eğer hazırsak....
— bence kedi asla nankör bir canlı değildir. Asıl nankör olan insanlardır!
Evet haklısınız verirken bunu neden yaptığımın farkında olucam bundan sonra, tabiî ki hazırım…
İlişkilerinde karşı taraf için bir şeyler yaparken yada verirken seni ne motive ediyor?
— bişey motive etmiyor, öyle doğaçlama içimden geldiği gibi hareket ediyorum.

Tüm bu insanlarla olan deneyimlerinizden neler öğrendiniz?
-kimseye güven olmıycağını, bugün yüzüne gülüp sevgi pıtırcığı olan insanın arkanı döndüğünde çok rahat seni satabileceğini, yaşadığın onca şeye rağmen her şeyi bir çırpıda silebileceğini(buda her şeyin sahte olduğunu gösterir)…vs öğrendim.

Bu deneyimler yaşamının tüm diğer alanlarında sana ne öğretti?
— insanlara yaklaşırken temkinli olmayı, gerçekten tanımadan güvenmemem gerektiğini, insanlarla hemen sıkıfıkı olmamayı,
Bu deneyimlerin ışığında bundan sonra ilişkilerini hangi kriterlerle başlatmak ve yürütmeyi seçersin?
— bilmiyorum ben gene doğaçlama içimden geldiği gibi yaşarım herhalde yada daha temkinli olurum bilmiyorum…:(
Tüm bunları deneyimleyerek içine döndüğünde neleri farklı yapman ilişkilerini düüzene sokmana yardımcı olur?
_ bilmiyorum çok zor sorular soruyosunuz, neden bazı şeylerin cevabını siz vermiyosunuz, zaten bilsem yardım istemem dimi :) sonuçta öle yapıyorum olmuyo böle yapıyorum olmuyo ee bende ne yapıcağımı şaşırmış durumdayım.şimdi bu soruya ne desem boş olucak…

Karşı tarafın ne düşünüp nasıl hissettiğini ilişkilerin içindeyken samimi ve dürüstçe paylaşıma açabilecek hangi yolları geliştirebilirsin?
—bilmiyorum, bilen varsa banada söylesin bende yapıyım
Kendini ve değerlerini ve hassasiyetlerini ilişkide olduğun kişilere samimi bir şekilde nasıl ifade edebilirsin?
—şimdiye kadar hiç ifade edemedim, sırf acaba karşı tarafı incitirmiyim, üzermiyim, onu kaybedermiyim diye düşündüğüm için. O yüzden bunu nasıl yapıcağımı bilmiyorum..

Hayatınızda eksik olduğunu düşündüğünüz ve korktuğunuz şeylerle sizi yüzleştiren neler var?
—hayatımda gerçek dostlukların eksik olduğunu düşünüyorum, bununla da yeni insanlar tanıyarak sürekli yüzleşiyorum.

Bu sorunun cevabındaki hemen herşey sizin almanız gereken derslerin ana yada alt başlıklarını bulmanızda size yardımcı olacaktır...

Neyi farklı yapsan durumlar değişirdi?
- Bunu da bilmiyorum :(

Hangi seçimleriniz yada hangi ihtiyacınızı karşılamak üzerine yaptığınız eylemler ilişkilerinizi sabote etmeye yatkın?
—sadece başım sıkıştığında arkadaşlarıma ihtiyaç duyuyorum, işim düşmezse canım sıkılmazsa aramıyorum.
Geriye dönük olaylar üzerinde düşündüğünüzde ortak nokta yada sık rastlanan neler var?
-kişilerin benim karşımda gayet güleryüzlü ve iyi davranması,ama arkamdan tonlarca iş çevirmesi diye özetleyebilirim.

Sizin bu konudaki sorumluluğunuz nedir?
- bende insanlara hep güleryüzlü ve iyi davranıyorum,belki hoşlanmadığım şeyleri söylemeliyim,kırılması yada üzülmesi beni ilgilendirmemeli.o zaman onlarda arkamdan değil yüzüme konuşurlar belki
Aslında düşününce ..... yı farklı yapabilirdim yada yapmalıyım dediğiniz şeyler nelerdir?
-mesela bu son olay üzerine konuşucak olursak benim yapabileceğim hiçbir şey olaylar tamamen benden habersiz benim dışımda gelişti.sadece o insana bu kadar değer vermeseydim bu kadar üzülmezdim diyebilirim.

Olayların sizin beklentileriniz yönünde gelişmesi için neler yapabilirsiniz?
— sürekli aynı sorular etrafında dönüyoruz bilmiyorum ne yapmam gerektiğini, bilsem zaten yardım edin bana demezdim.

Aksi olduğunda olanı kabul etmenizi ne sağlar?
- zaten kabul ediyorum ki, etmediğimi söylemedim hiç.
bazı insanların yıllar süren kardeşlikten öte can dostları varken neden ben böyle yalnızım neden doğru düzgün arkadaşım yok.hep bu sefer tamam diyorum, bu sefer buldum bu düzgün bir insan.
Düzgün insanın sendeki tanımı nedir?
- samimi, güleryüzlü, maddi ve manevi paylaşımlara açık, dürüst, iyi günde kötü günde, hastalıkta ve sağlıkta yanımda olacak biri :) benim için düzgün biridir.

Bu niteliklere sahip insanları arkadaş olarak hayatına sokmak için atman gereken ilk adım ne olmalıdır?
— bilmiyorum
Bu niteliklere sahip olduğunu varsaydığın kişilerle arkadaşlığa başlar yada geliştirirken hassasiyet kriterlerini ve değerlerini nasıl bir dille ve ne aşamada belirtmen ilişkini rayında ilerletmeye yardımcı olur?
— bilmiyorum. Herhalde biriyle arkadaş olurken bak ben şu kiterlere sahip bi arkadaşlık istiyorum diyemem herhalde dimi?

Hayattaki korkuların nelerdir?
-Yalnız kalmak, hastalanmak, fakirleşmek, sevdiklerime zarar gelmesi onlara bişey olması,birilerine maddi veya manevi ihtiyaç duymak, bide fobi diyebileciğim korkular var onlarda yükseklik,örümcek korkusu,bide havasız kalma korkusu mesela asansörde kalma gibi…

Bu korkuların sana neyi yada neleri öğretmek için hayatında olabilir?
- bilmiyorum
Bu korkularınla yüzleşecek durum yada kişilerle karşılaştığında neler yapabilir, nasıl davranabilirsin?
— yaşadığım şeyi olduğu gibi kabullenirim, direnmem olanlara. yada ciddi bir travma depresyon yada şok falan geçiririm herhalde.
Bilmiyorsan nereden öğrenebilirsin, kimlere sorabilir nerelerde gözlemleyebilirsin?
— neyi yani nasıl? örümcek fobim için örümceklerin içine dalamam herhalde, bunu istemiceksiniz benden dimi?
Küçükken en büyük korkun nelerdi?
-sevdiklerimin ölmesi onları kaybediceğim düşüncesi beni çok korkuturdu,hala da korkuyorum. Bide karanlıktan korkardım, gece olmasındanda korkardım uyuyamazdım geceleri.bundanda hala korkuyorum diyebilirim küçükkenki kadar olmasada…

Bu korkuların yaşam kaliteni şimdi nasıl etkiliyor?
— kötü etkiliyor
Bu korkuların ile ilişkilerinde ortaya çıkan durumlar arasında nasıl bir bağlantı olabilir?
— bilmem bağlantı olabilir mi acaba? Ben bağlantı kuramadım ne yalan söyliyim, siz kurabildinizmi?

Dışa açık olduğunda neler oluyor?
kötü şeyler oluyo.örnek ben bi sırrımı paylaşıyorum sonra o sır bir süre sonra bana karşı silah olarak kullanılıyo.yada ben kimsenin bilmesini istemiyorum ama yedi düvel öğreniyo…gibi
Dışa açık ve iletişimde olduğunda kendini % kaç güvende hissediyorsun?
hiç güvende hisstmiyorum.% 0

Bu durumda kendini güvende hissetmen için neler yapabilir nasıl kararlar alabilirsin?
— kimseye bir sırrımı vermezsem ve %100 güvenmezsem sanırım güvende olurum.
İlişkilerin hangi aşamasında ve hangi motivasyonlarla - beklenti yada birşeyler verme - tam olarak açık ve sınırsız oluyorsun?
— karşımdaki bana kendimi değerli hissettirdiyse, gelip benimle sırlarını paylaşmışsa, bana güven vermişse…vs

güvende hissedeceğim ilişkiler oluşturmak istiyorum... gibi.
evet bu örnek cümle benim hedef cümlem olabilir,tamam beni anlatıyo “Kendimin ve karşı tarafın bütünlüğüne saygı duyarak kendimi rahatça ifade edeceğim ve güvende hissedeceğim ilişkiler oluşturmak istiyorum.”

Bu hedefine hizmet edecek şu anda alman gereken kararlar nelerdir?
- herkese saygı duyucam, asla yargılamıycam , tam olarak güvenmiycem, hep araya bir mesafe koyucam, saygı sınırları dışına çıkılmasına izin vermiycem, karşımdaki insanın bir gün beni bırakıp gideceğini hiç aklımdan çıkarmıycam.

Ve bu hedefi gerçekleştirirken alacağın risk nedir?
- herhangi bir risk olduğunu sanmıyorum ,varmı?
İstediğin ilişkileri oluştururken ne gibi riskler almaya hazırsın?
Eğer bir risk almam gerekirse her türlü açığım,alırım yani.
Ve hedef gerçekleştiğinde kazanacağın başarı/ödül nedir?
- bir başarı yada ödül olmasına gerk yok diye düşünüyorum.
"Nasıl biriyim" sorusunu sorabileceğin 5 kişilik bir liste hazırlarmısın lütfen?,
Bunu hazırlamam biraz uzun sürebilir.

Bu listedekilere bu soruyu sorup geri dönüşler hakkında yargısız düşünme ve ilgili sonuç çıkarma çalışması yapmanız çok faydalı olacaktır....
— üzgünüm düşündüm ama bunu sorabileceğim kimse yok çevremde.

inanın bazı sorulara cevap verirken çok zorlandım ve gerçekten psikolojik olarak yorulduğumu hissettim. neden böyle olduğunu anlamadım ama çok bunaldım. hemen gidip uyumak istiyorum :)
tekrar görüşmek üzere,herşey için sonsuz teşekkürler...
gecemavisi isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla