Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-11-2009, 01:57 PM   #41 (permalink)
Merto
Site Yaşam Koçu
Mert Ölçer

Merto - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 1,067
471 Mesajinıza toplam 3,964 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Merto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond repute
Smile Cevap: Lütfen Yardım Edin!

Selamlar gecemavisi,
Soruların belli bir kısmını atlamışsınız, bunlar pazılın parçaları olduğu için kendi sonuçlarınızı çıkartmak adına yol alamamanız gayet normal, tabi bu tamamen sizin tasarrufunuzda...

Alınacak dersler ve ne öğrenileceği konusunda bir fikir geliştirmekten özellikle kaçındığınız görülüyor, eğer ilişkilerinizde yarattığınız değerler ve sonuçlar hakkında bir çıkarımda bulunmaz ve gelecekteki ilişkilerinizi bunlara göre düzenlemezseniz kaçınılmaz olarak aynı sonuçları alacaksınız. Bu arada bu dersin ne olduğunu size kimse söyleyemez, söylesede işinize yaramaz.

Bunu kendinizin bulmasına yarayacak sorular soruyorum ki üzerinde düşünüp sonuçlarınızı çıkartabilin, ancak sorularım çokta başarılı değiller anlaşılan çünkü sizde herhangi bir etki yaratamıyorlar.

Koçluğun genel uygulamalarını bir kenara bırakıp devam edeyim; aşağıda sizin cümlelerinize göre ilerleyen cümleler var ve atladığınız sorular. Benim fikrime göre siz bu sorunu çözmeyi gerçekte istemiyorsunuz ya da bu sorunu çözmeye henüz hazır değilsiniz.
Çünkü burada alınması gereken ders başlığı olarak kabul edilebilecek olan en önemli başlık "güven". Ve siz güvenlik alanınızdan çıkmak istemiyorsunuz.

Hayatımızı korkularımızın yönetmesine izin vermek bir seçimdir. Ancak "Potansiyelimizde korkularımızla sınırlıdır". Güven konusunda çalışır ve derslerimizi çıkartırken korkunun içinden geçip, olan her şeye güvenmeyi öğrenmeliyiz. Bunun anahtarıda teslimiyettir. Daha yüksek bir bilince "güven ve teslimiyet". Buda sizin inanç skalanızdaki karşılığı her ne ise ona - sistem, tanrı, plan, evren v.b - olan güvenden başlar. Kendimizi güvende hissetmek için önce kendimize ve bu bilince güvenmeyi öğrenmeliyiz...

Bunun dışında sizin konunuzla ilişkili görünen bir konu başlığıda "sınırlar ve kurallar".

Sınırları anlatmak için kullanmayı sevdiğim bir örnekten gideyim. Sınırlarınız sizin bahçenizin etrafındaki çitlerdir... Ev kabul edebileceğimiz siz ortada ve etrafta çeşit çeşit çiçekleriniz - ki bunlarda sizin değerleriniz ve güzellikleriniz-. Ve bu çiçekleri barındıran bahçenizi koruyan çitler ve ilişkilerinizi yürütmek için kullanacağınız alanı sembolize eden çitteki kapı...

Eğer birileriyle ilişkiye geçerken bu çitleri ona hissettirmezseniz çiçekleriniz kaçınılmaz olarak her defasında ezilecektir... Tamam ben dikkatlice aralarında dolaşıyorum onları incitmeden diyenler çıkar hep, eğer siz buna izin verdiyseniz onlarda bazı durumlarda çiçeklere basmaktan ya da onları koparmaktan çekinmeyeceklerdir....

Bahçe kapısından girip çıkan ve bahçemizde bizimle birlikte dolaşan kişiler sınırlarımızı bilirler ve korurlar.... Çitin üzerinden atlayıp gelenlere; kırılırlar, üzülürler diye eğer biz sınırlarımızı hatırlatmaz isek giderek ne çit kalır ne bahçe :).
Kurallarımızda bu sınırları koruma ve kullandırma konusunda genel tavrımızı belirler.... Daha bahçede iken bunları gözardı edersek ilişkide olduğumuz insanlar evimize girdiğinde neler olacağını varın siz tahmin edin.....

Evet şimdi sorulara verdiğiniz cevaplara bakalım biraz;

İlişkilerinizde yaşadığınız her şeyin sorumluluğunun size ait olduğunu varsayarsak, son 10 yıldır oluşan sonuçlardan neler öğrenir ve hangi dersleri çıkartırdınız?
_ ben iyi bir arkadaş değilim. Kimseyle dost olmayı beceremiyorum. Kimseye hak ettiği değeri ve sevgiyi vermiyorum. Ben nankörüm, cimriyim,sevmeyi bilmiyorum. Arkadaşlarıma zaman ayırmıyorum.onlara saygı duymuyorum…

Bu tespitlerde ne kadar samimi olduğunuzu öğrenmek isterim. Burada sıraladığınız her şey aslında sizin ilişkilerinizde olmasını istemediğiniz değerler gibi görünüyor. Eğer bunlarda samimi iseniz, yani gerçekten söylediğiniz gibiyseniz bu nitelikleri açıkça belirterek ilişkilerinize başlamalısınız...

Bu sorular cevaplamadığınız sorulardır, bunları kendi içinizde cevaplayın hiç olmazsa....

İlişkilerinde kendini güvende hissedebilmek için en başta dikkat göstermen gereken 5 şey nedir?

İnsanların değerlerini hangi kriterlere göre belirleme alışkanlığın var?

Bu kriterlerde ne tip revizyonlar yapman seni güvende ve iyi hissettirir?

Hangi seçimleriniz yada hangi ihtiyacınızı karşılamak üzerine yaptığınız eylemler ilişkilerinizi sabote etmeye yatkın?
—sadece başım sıkıştığında arkadaşlarıma ihtiyaç duyuyorum, işim düşmezse canım sıkılmazsa aramıyorum.

Bu sabote alışkanlıklarınızı kullanışlı hangi yeni alışkanlıklarla değiştirmelisiniz?

Sizi kişileri aramaktan alıkoyan nedir?

Bu şekilde davranmanız durumunda onlar ne düşünüyor ve nasıl hissediyorlar?

-kişilerin benim karşımda gayet güleryüzlü ve iyi davranması,ama arkamdan tonlarca iş çevirmesi diye özetleyebilirim.
Sizin bu konudaki sorumluluğunuz nedir?
- bende insanlara hep güleryüzlü ve iyi davranıyorum,belki hoşlanmadığım şeyleri söylemeliyim,kırılması yada üzülmesi beni ilgilendirmemeli.o zaman onlarda arkamdan değil yüzüme konuşurlar belki

Bu saydıklarınızı bir kurallar listesi haline getirin lütfen ve bizlerle paylaşın...

- samimi, güleryüzlü, maddi ve manevi paylaşımlara açık, dürüst, iyi günde kötü günde, hastalıkta ve sağlıkta yanımda olacak biri :) benim için düzgün biridir.
evet bu örnek cümle benim hedef cümlem olabilir,tamam beni anlatıyo “Kendimin ve karşı tarafınsamimi, güleryüzlü, maddi ve manevi paylaşımlara açık, dürüst, iyi günde kötü günde, hastalıkta ve sağlıkta yanımda olacak biri :) bütünlüğüne saygı duyarak kendimi rahatça ifade edeceğim ve güvende hissedeceğim ilişkiler oluşturmak istiyorum.”
Bu hedefine hizmet edecek şu anda alman gereken kararlar nelerdir?
- herkese saygı duyucam, asla yargılamıycam , tam olarak güvenmiycem, hep araya bir mesafe koyucam, saygı sınırları dışına çıkılmasına izin vermiycem, karşımdaki insanın bir gün beni bırakıp gideceğini hiç aklımdan çıkarmıycam.

HEDEF:
“Kendimin ve karşı tarafın - samimi, güleryüzlü, maddi ve manevi paylaşımlara açık, dürüst, iyi günde kötü günde, hastalıkta ve sağlıkta yanımda olacak biri :) - bütünlüğüne saygı duyarak kendimi rahatça ifade edeceğim ve güvende hissedeceğim ilişkiler oluşturmak istiyorum.”

Bu hedefinizi gerçekleştirmek ve bu tip insanları hayatınıza çekebilmek için atmanız gereken ilk adım ne olabilir? Lütfen bilmiyorum demeyin, üzerinde düşünün ve aklınıza gelenleri bir metin olarak yazın...

Tüm bunların sonunda sadece soruları cevaplamakla yetinmeyip, durumun yeniden değerlendirmesini ve bu konularda neler düşünüp hissettiğinizi bizimle paylaşın lütfen.... Bu yazıları okuduğunuz şu anda ilişkileriniz ne durumda, hangilerini olgunlaştırmak, hangilerini yüzeysel tutmak istiyorsunuz..... İlişkilerinizle ilgili neler yapmayı düşünüyorsunuz?
Bunları yazmanız çok önemli ve kısır döngüyü kıracak noktadır...

Sevgiler ve saygılar...
Mert ÖLÇER.

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

http://www.mertolcer.com/
http://www.facebook.com/yasamkocum
http://www.facebook.com/vizyongelistirme
Merto isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla