Alıntı:
glshzn Nickli Üyeden Alıntı
Sanırım aradığım cevabı bu yazında buldum yüsra. Teşekkür ederim. Ben de aslında kuantum düşünce yönteminde Allah'ı koyacak yer bulamamış, bir süre bunu düşünmeyerek bir önyargı oluşturmadan araştırmama devam etmiş ama diğer bir yandan da oldukça merak etmiştim. Ve kafamda mantıklı bir bağlam bulamadım. Bir yandan gerçekten kuantuma inanıp hayatını değiştirdiğini görünce bir Allah inancından çok kendine inancın, kuantuma ve yapabileceklerine olan güvenin artıyor. Ve bir bilimsel gerçekle din arasında sıkışıp kalmak da mümkün bu aşamada. İsteyen kuantuma inanır, isteyen Allah'ın verdiklerine.. Peki kuantum düşünce yönteminin veya secretın Allah'ın bizim bilincimize ve irademize verdiği bir nimet olduğunu düşünmek isteyenler dini bu düşünce sistemine bu şekilde koymuş olabilecekler mi? Allah, inancımıza göre "isteyin vereyim" buyurmuş. Peki bilinçaltımız ve bilinçli gerçekliğimiz istediğimiz şeyin imkansızlığına inanırsa veya bilinçaltımızda istediğimiz şeyin tam tersine odaklandıysak doğru istemeyi nasıl başarabiliriz? Yanlış şeyler isteriz ve o istediğimizi sandığımız ama istemediğimiz şeyleri Allah bize verir diyebilir miyiz bu durumda? Eğer mutlu bir gelecek hayali kurarak Allah'a bunu istediğimizi iletebiliyorsak kalbimizle ve Allah da "OL!" diyerek gerçekleştiriyorsa bizim için bu hayali..bence o zaman bunu diyebiliriz. Kuantum Düşünce Yöntemine inananlar kuarkların ve enerjilerin ve frekansların hayatımıza yön verdiğini savunabilir, bu bilimsellikte Allah'a yer de bulabilir. Bulamayanlar için, "Kuantum Yaklaşımı Allah'ın hükmünü, yaratma gücünü yok sayarak insanda varmış gibi gösteriyor" diye düşünenler için Kuantum Düşünce Yöntemini Allah'ın istediklerimizi vermesi için kullanabileceğimiz bir araç olarak ifade etmek de iç rahatlatıcı olabilir. Çünkü bir çok insan beyniyle birşeyleri yapabileceğine inanmak isterken ve kaderinin ellerinde olduğunu hissetmeyi tercih ederken bir yandan da dini hükümleri yok saymak istemeyecek hatta bundan rahatsız olacaktır.. Bu konuda cevap arayanlara yardımcı olmaya çalıştım. Umarım inançlarınız ne yönde olursa olsun kafanızdaki bazı soru işaretlerini kaldırabilmişimdir. |
ne demek..yardımcı olduysam ne mutlu bana ...sen zaten bir düşünce sistemi geliştirmişsin ve bunu aktara biliyorsun.
insanlar ..bizler yani ;iyiyi biz kazandık kötüyü Allah verdi diye düşünüyorlar.öyle işlerine geliyor..bu çelişkilerinde sebebi hep bu.şimdi babalarından dedelerinden dini dinleyerek öğrenenlerle ,düşünerek imanı bulanları aynı kefeyemi koyar hayat.doğmatik düşünen bu insanlar zaten bir yerde sekteye uğrayacaklardır.temeli olmayan bir şey bir rüzgarla bir kayıpla yıkılır gider.çünkü inanç bir koşula bağlıdır.oysa imanı bulan insanda koşul yoktur.sorguyarak bulmuştur.sonuçtan şüphesi yoktur.sorgulamayı dinden çıkaran doğmatik yaklaşım imanı insan değil gözü kapalı kör insan arar yakınına...
biz düşünerek sevgiye ulaşalım..
biz düşünerek içimizdeki enerjiyi(zaten var olan enerjiyi) açığa çıkaralım ..(işte yaratan parantez içindeki notta devreye giriyor.)
biz düşünerek sır 'ra ulaşalım..