Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-11-2009, 12:39 AM   #24 (permalink)
OzynS
Teğmen

Tesekkür: 33
64 Mesajinıza toplam 415 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
OzynS is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: HAYATA EVET !!!

Alıntı:
yüsra Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
kitabınız hayırlı olsun.fakat hep kitabınızda açıklaycağınızı söylediğininiz sizin gerçekleriniz herkes için aynı olmaya bilir.güç ve üstünlük neden negatif büyüsün diyorum.siz bu aşamada kendinizi korumak için birşey yapıyormusunuz kendi egonuz negatif büyümesin diye.bencillik zararlıdır ..ama egonun zararlarından kendimizi nasıl koruruz sizce..
teşekkür ederim fakat ben hep kelimesini kullanmanıza ihtiyaç duyuracak bir şekilde bu durumdan bahsetmedim... ayrıca bu benim gerçeklerimde değil çünkü bir sürü roman var bu konuda... yani benim gerçeklerim ile bir alakası yok...

güç ve üstünlük neden negatif büyür sorusuna verebileceğim kısa yanıt; insanlar yaşamları boyunca ve öncesinde edindiği bir çok duygusal blokaj bulunmaktadır... bu duygusal blokaj sevgi, cinsellik ve bunun gibi dengesi, kontrolü zor olan deneyimler ile de desteklenir... sonuçta blokaj vardır ve bu blokajların fark edilmesi gerekir düzeltilmesi için...

mesela çok ünlü bir yazarsınız ve çok paranız var.. eğer sizin blokajlarınız var ise bu güçleri istediğiniz kadınları, erkekleri elde etmek için kullanabilirsiniz... işte bunu dengesini bulamayan biri yapar... veya çok paranız var ve zamanında çok yakın olduğunuz arkadaşlarınıza yukarıdan bakarsanız bir süre sonra yalnız kalmaya başlarsınız... veya sonsuz bilgeliğin içinden en ufak bilgelikte 'ben biliyorum' egosuna girdiğiniz anda problemler var demektir... özet ile böyle açıklanabilir...

kendi adıma dürüstçe şunu yazabilirim... bu forum gerçekten çok güzel iyi ki kurulmuş iyi ki bu telkin CD'leri var iyi ki sizler varsınız... fakat bazı konularda bilgiler bence yeterli değil (kimseye suçlama yapmıyorum çünkü saf bilgiye ulaşmak kolay değildir, doğaldır)... bundan dolayı bazı bilgiler eksik kalıyor ve bilgide bütünlük sağlanamıyor... insanoğlu doğası gereği yeni bilgileri derinlemesine sorgulamak istiyor ve bilgi bütünlüğü olmadığı için hemen herşey redediliyor belli kişilerce (bence gayet doğal bir tepkidir)...

ben bu üyeliği arkadaşıma açtırdım (internete bağlanacak zamanım yoktu kendisinden rica ettim) ve son 2 aydır ben kullanmaya başladım (ayrıca daha önceki konular için özür dilerim benim kontrolümde açılmamıştır)... amaç olarak eksik olduğuna inandığım bilgileri duyabildğim kadarıyla tamamlamaya çalışmak benim için bir görevdir ve bunun için elimden geldiğince yazdım :)

ben kendi egolarımı yenmeye uzun süre önce başladım... zaten egodan kopmak başka bir anlamda da özgürleşmek demektir... özgürlük alanında ancak uyanış gerçekleştirilir...

egonun zararlarından korunmanın bir tek yolu vardır... o da, kendinizi bir ağaçtaki elma olarak düşünürseniz, toprak ile hiç bir farkınızın olmadığını düşünmeniz ile olur... yani bu tam olarak anlatılamaz... evden çıktığınızda gördüğünüz herkesi bir parçanız olarak hissetmeniz, fiziksel görünümünü ayırt etmemek yani şu kısa bu uzun bu kambur demeden Tanrı'nın parçası olduğunu duygunuzda da hissetmeniz yeterlidir...

bu da ciddi bir farkındalık, sevgi ve saygı gerektirir aslında hem kolaydır hem de zordur... bu arada bencillik ile ego arasında fark vardır... bencillikte merkez ben vardır... ego da ise ben herşeyim ve ne istersem o olur vardır...

işte bunun için kaç satırdır diyorum ki spritüellikten bir anda egoya kayılabilir diye... devamlı kontrollü olmak gereklidir...
OzynS isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla