Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16-11-2009, 11:08 AM   #9 (permalink)
pyske
Teğmen

Tesekkür: 4
9 Mesajinıza toplam 45 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
pyske is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Depresyon İçin Tavsiyeler...

Sanıyorum herkes kısır döngüden bir türlü çımamaktan yakınıyor.Bunda herkesin yaşadığı olumsuzlukların ve bunlara inanmışlıkların payı oldukça çok.İnanmışlıklar (kötü düşünce,ben şöyleyim böyleyim, yapamam edemem vb.) o kısır döngüye girdiğinizde zaten inanmadığınız için tekrar tekrar yüzeye çıkıyor.Aslında farkında olmalıyız ki hepimiz olumlu bir çaba için adım attık.Stepnaz arkadaşım bu özellikle sana bende sürekli herşeyi erteleyen ilaçlı tedaviler sırasında ilaçları bırakan bi mutlu zannedip olumsuzluğa geri dönen biriyim.Ama inan 1 haftadır egoyu dinlemeye başladığımdan beri değişik sonuçlar görüyorum.Yine bir kötü bir iyiyim ama olumlu düşüncelerde yavaş yavaş yerleşmeye başlıyor. özellikle hımmm evet bu sonucun dışında şu da var diyebiliyorum.Ki bu olumlu düşünebilmeye başladığımı gösterir.Süreç benim için şu aşamada oldukça yavaş.Ancak kendini hissettiriyor yavaş yavaş hatta bazen henüz depresyon telkinine başlamadığımdan duygu patlamaları yaşıyorum.felaket rüya görüyorum.İlkokulda çocukça üzüldüğüm beni etkilemiş olaylara kadar rüyalarımda gördüm.Ancak mantığım şunu söylüyorki bilinç altım içindekileri dökmeye ve su yüzüne çıkarmaya başladı onu ikna etmem zaman alacak ama başaracağım.Senide oldukça iyi anlıyorum kendini bir cam fanusta mutsuz bir balık gibi çevrende olan dünyaya dışarıdan imrenerek bakan biri gibi yaşıyor.Mutluluğa özeniyor ama onu elde edebilecek gücü bulamıyorsun üstelik bu aşamada yılmış bitmiş ve tükenmiş gibi hissediyorsun.Hiç bir şeyin seni bundan çıkarmayacağına inancın tamArtık başlayacağım deyip hep yarım bırakıyorsuntamam bu sefer halledicem ha gayret diyorsun ama bu ciddi anlamda seni yoruyor hiç birşeye tam başlayamıyor kendini daha iyiye inandıramıyorsun sadece kandırıyor sonra kendini kandırdığını fark edip offf çözümü yok diyorsun.Ben şunu keşfettim bu inanmak sadece adı bu kendini inandırdığın şeyler yanlış sadece ama bir kere depresyona girince çıkması oldukça zor tekkerrür ediyor çünkü başlama gücü yok dencek noktada olduğundan çözüm üretilemiyor.Mantığın sana şunu desin ve kendine şunu söyle bilinç altındakileri bilmiyorsun neler seni bu noktaya getirdiyse onların yerine yeni veriler kaydetmelisin beynine iançların bu noktada değişmeye başlayacak bunu beynini eğitmek olarakda değerlendirebiliriz aslnda
pyske isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla