Alıntı:
yüsra Nickli Üyeden Alıntı
mesajınız için teşekkürler..
egomuzu savunma mekanizmamız ve korkularımız besler diye biliyorum.üstünlük çabasında olan biri küçük görülmekten korkuyor olabilir, kıskanç biri eksik olmaktan ,hırslı biri kaybetmekten korktuğu için egosu genişliyor diye düşünüyorum ben.
kendini beğendide havalandı gibi birşey değil bence bu.kolay kontrol edilende birşey değil bu yüzden.herkesin birbirini küçük gördüğü bu toplumda ,üstünlük savaşı olan bu toplumda kendimizi korumaz ve egomuzu beslemezsek bizi bizden başka kimse düşünmez diye biliyorum.
kendi yaşamıma gelince..bilinç altı temizliği için bir öneriniz okumamı önereceğiniz bir kitap yada bir sistem varmı .. var olan bir şeyin ağırlığından bahsetmişsiniz.benim bilinç altım dediğiniz kadar karışıksa zaten o ağırlığı farkında olmadan şuan taşıyor olmalıyım.ha fark ederek taşımışım ha farkında olmadan ..bari çözeyimde bilerek taşıyım..:)çünkü onlarda benim bir parçam ..yaşanmışlıklarımın posası..(: |
yanıtınıza ve ilginize teşekkür ederim :)
egoyu sadece savunma mekanizması olarak düşünmek sağlam bir tespit değildir...
üstünlük çabasında olan biri aslında geçmiş zamanlarda küçük görülmüş ki, intikam almaya kalkıyor... fakat bazen insanlar duygusal bir şeyler yaşamadan da bu tür olaylar yaşanabiliyor... ego genişlemesi gibi bir kavrama açıkçası pek katılmıyorum... daha farklı birşeyler var diyebilirim... yani bu kadar basit bir açıklaması yok denebilir...
toplumda niye üstünlük yarışı var? bu sorunun yanıtı sadece ego ile sınırlı değildir...
ben kendi adıma diyebilirim ki, egoist bir şekilde kendimi sınıflandırmıyorum... ailemde kendini bu şekilde sınıflandırmıyor... bende buna bağlı olarak yaşantımda başkaları tarafından sınıflandırılmıyorum... ne arkadaşlarım ne hocalarım ne iş arkadaşlarım, patronlarım ne de sevgilim tarafından... bu sınıflandırma biraz da sizin kendiniz ile ilgili bir olaydır... eğer siz yazmış olduğunuz engeli hissederek görüyor ve hissediyorsanız öyle olacaktır... aslında ne korunmak ne ilerlemek ne de statü belirlemek için egoya ihtiyaç yoktur... bunu Öz'de başarabilene diyorum tabii ki de...
benim gözlemlediğim kadarıyla ciddi ve sağlam bir şekilde bilinç altı temizliği yapan sistem, kişi, kurum yok...
fakat yeni biri var bunu gerçekten yapan... ama O herkese bunu yapmıyor... çünkü bire bir konuşarak yapılan bir şeydir bu... sanıyorum yakın zamanlarda 'eseri' (ne olacağını bilmediğim için eseri diyorum) çıkabilir veya başka çalışmalarda yapabilir, bilemeyiz...
mesela bilinç altınızda olabilecek ve benim de çalışmalarda çok karşılaştığım bir şeyi ifade edebilirim... olay: siz yolda giderken bir adam/bayan gördünüz bir anda ne kadar güzel/yakışıklı olduğunu içinizden geçirdiniz hatta ileri giderek bu kişiyle ilgili cinsel bir duyguya girdiniz... işte bilinç altınıza bu giriyor hatta yapmış sayıyor... dinlediğiniz müzik, sokakta gezerken kaldırımdaki bir sakız bile girebiliyor.. yani çok karışık ve kişinin bile tahmin edemeyeceği kadar ironik bir dünya var orada :) bu yüzden çok zor, uzun ve dikkatli olunması gereken bir süreç bilinçaltı temizliği...
hani bir yerde çok oturduktan sonra ayağa kalktığınızda esneme hareketleri yaparsınız ya farkında olmak işte buna yarar... yani en azından bazı şeylerin farkında olmakta işe yarar...
tekrar tekrar teşekkürler :)