Cevap: HAYATA EVET !!! ben ego savunma mekanizmasıdır demedim ..egoyu savunma mekanizmamız ve korkularımız besler dedim ..ama egoyu oluşturan sadece bunlar değil tabikide.. egoyu sevgi besler aynı zamanda .hayatımın posası dedim..asıl olan hatalarınla sevaplarınla kendini kabullenmem ve sevmem..ben şahsi olarak söyleyim egomu seviyorumda ..
ego genişlemesi gibi bir kavrama açıkçası pek katılmıyorum... daha farklı birşeyler var diyebilirim... yani bu kadar basit bir açıklaması yok denebilir...demişsiniz.benim açıklamamı basit görerek peki açıklamsı niye yok yine..:)açıklamsı o değil diyorsunuz fakat siz size göre olan bildiğiniz açıklmayı yapmıyorsunuz.ne garip değilmi:)
toplumda niye üstünlük yarışı var? bu sorunun yanıtı sadece ego ile sınırlı değildir.. diyorsunuz birde şu sebeptir demiyorsunuz..
amaaaaaa.....
''ben kendi adıma diyebilirim ki, egoist bir şekilde kendimi sınıflandırmıyorum... ailemde kendini bu şekilde sınıflandırmıyor... bende buna bağlı olarak yaşantımda başkaları tarafından sınıflandırılmıyorum... ne arkadaşlarım ne hocalarım ne iş arkadaşlarım, patronlarım ne de sevgilim tarafından... bu sınıflandırma biraz da sizin kendiniz ile ilgili bir olaydır... eğer siz yazmış olduğunuz engeli hissederek görüyor ve hissediyorsanız öyle olacaktır... aslında ne korunmak ne ilerlemek ne de statü belirlemek için egoya ihtiyaç yoktur... bunu Öz'de başarabilene diyorum tabii ki de...''
demişsiniz işte bu söylediklerinize katılıyorum.. kendimizi nerede görürsek oradayız ..kendimiz hakkında ne düşünürsek karşımızdaki insanlardan kat kat onu duyarız bunu deneyerek ,hissederek yaşıyorum..ama yine sözlerinizde takıldığım bir nokta var ilerlemek statü belirlemek için egoya ihtiyaç yoktur önermesinin arkasından şuna ihtiyaç vardır diye bir başka önerme yapmanızı bekliyorum sizin için aslolanın ne olduğunu algılamam için..
emeğinize çok teşekkürler.. |