Cevap: Kendinden memnun olmak ve istenilen hayatta yaşamak... Merhaba denizyıldızı2
Günlüğün hayılı olsun :)
Peki ya kendinden memnun olduğun zaman istediğin hayatta oluşmaya başlayacak desem?
İstediğin hayat '''daha sevgi dolu, daha güzel, daha özgürce yaşanan olumsuz duyguların daha az olduğu,''' peki bu istediğin hayata ne kadar uygun davranıyorsun?
Yani sevgi dolu hayatı yaşamak istiyorsan eğer kendini ve çevrendeki insanları sevmen gerek, beklentisiz, koşulsuz..
Güzel bir hayat ne demek bilmiyorum, güzel çok kapalı bir tabir, nedir güzel senin için önce onu belirtmen gerek..
Özgürce yaşanan bir hayat istiyorsun, peki insanların hür iradelerine saygılı mısın, yoksa müdahaleci bir yapın mı var? Özgürce yaşamak ne demek?
Olumsuz duyguların daha az olduğu ise sadece seninle ilgilibir durum; sen kendine ne kadar olumlu davranırsan o kadar olumlu davranışlar görürsün çevrenden de. Yani kendine yaşattıklarını yaşatır çevrende sana.
Bir insan kendinden memnun olmaya başladığı zaman istediği hayatı yaşar, aksi takdirde memnun olması ya da tatmin olması dış koşullara bağlı demektir. Şu oldu mutluyum, bu oldu mutsuzum lar başlar. Özgürlük önce ruhta başlarsa özgürlük, mutluluk ancak içte yaşanmaya başladığı zaman mutluluktur, kimseye bağımlı olmadan.
Sevgiler.
__________________ Ben Tanrı'nın bir çocuğuyum ve Dünya denen bu yerde olmaya layığım. Ruhun adına, şifamı birlikte-yaratıyor ve titreşimimin değişmesini seçiyorum. Tanrım, kontratımı gerçekleştirebilmem için bilmemi istediğin şey nedir? |