Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17-11-2009, 08:24 PM   #4 (permalink)
Belgin ∞

Redflowers

Belgin ∞ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 28,441
2,242 Mesajinıza toplam 14,584 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Belgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Kendinden memnun olmak ve istenilen hayatta yaşamak...

Çok güzel, gel şimdi bunları iki ayrı çerçeveden değerlendirelim seninle.

İnsanı yıpratan hırslar, kime göre yıpratan hırslar? Seninle diyelim ki aynı işi yapıyoruz ve aynı kademedeyiz, maaşlarımız aynı, statümüz aynı. Ama sen birden bire yükseliyorsun ve ben hırs yapıyorum. Şunu da söylemek gerek benim yaptığım hırs seni hiç ilgilendirmez :) yani etkilemez. Bu benim aşmam gereken bir sorundur ve sadece bana zarar verir, eğer sana da zarar veriyorsa bunun en büyük ve ana nedeni senin yaptığın işe, yükselme nedenine güvenmiyor, inanmıyor olmandır. Eğer gerçekten hakettiysen o yükselmeyi ben istediğim kadar hırs yapıyım cirmim kadar yer yakarım :) Ateşimin külü bile sana değmez.. Ama sen! sen neye inanıyorsun?

Egoistlik ne demek? Egoist insan zararlı insan mıdır bilmiyorum, ben egoist olmanın yararlarını da çok gördüm, zararlarını da yaşadım. Egoist insan önce kendisini düşünür, e bunda ne kötülük var eğer kendisinin iyiliği başkalarının kötülüğü değilse ve o başkaları bu egoist insanı sadece kıskandıkları için onlara zararı olduğunu düşünüyorsa? Yine işimize gelelim; sen egoistsin ama kimseye bir zararın yok, (ki zaten insan her şeyden ve herkesten önce kendisini düşünmelidir ancak bu şekilde doğru bir hayatı yaşayabilir ve hayatını güzelleştirebilir' e girmiyorum bile farkındaysan:)) aksine mutlusun bu halinle ve herkesi de mutlu etmeyi seviyorsun megolaman yapın kendini sevmeni sağladığı gibi bunun verdiği hazla insanları, canlı ve cansız varlıkları da sevmeni sağlıyor. ee nerede bunun zararı? Ama egoistlikten kast insanlara veya diğer canlılara zarar verip kendi menfaatlerini düşünmekse tamamen bu yok edilemese bile ( bunun bile az da yararı vardır, yoksa yaratılmazdı) törpülenmesi sağlık için iyidir.

Gereksiz kaygılara da değinmiyorum, adı üstünde gereksiz :)

Özgürlük: endişeli olmamak. İnsan güvenmediği şeyden endişe duyar. Kendine ve yaşadığın hayata, akışa güveniyorsan endişe yersiz bir duygudur, hatta endişeye yer yoktur güven olan ortamda. Bunu da kendi içinde sorgulaman gerek.

İnsanları eleştiririm ve çünkü istekleri zararlı olabiliyor: kime göre zararlı? o senin bakış açın. Benim istediğim bir şeyi eleştiremezsin mesela, sadece fikrini söyleyebilirsin şöyle ya da böyle gibi. Ben eğer senin fikrine uyum sağlarsam senin fikrini benimseyip onu uygulayabilirim ama senin fikrin bana cazip gelmiyorsa kendi hayatımı yaşarım. Hem bırak zararlı ve yanlış istekleri de olacak her insanın tabii, bir çocuk yürümeyi öğrenmeden kaç defa düşüyor sence? Fikir sorulmadan yapılan her yardım eleştiridir. Eğer senden yardım isterlerse elbette fikrini söyleyebilirsin, ama aksi takdirde bunu yapman sana da bunun yapılması için yazılı olmayan bir antlaşmaya bilinçsiz bir şekilde imza atmak demektir. 'Ben sizin hayatınıza müdahale edebiliyorum, sizi siz yardım istemeden dahi eleştiriyorum bu hakkı kendimde buluyorum, öyleyse sorgusuz ve sualsiz biçimde siz de bana aynısını istemediğimi bağıra çağıra söylesem dahi yapabilirsiniz'' verilen mesaj bu.

Karar senin, hayat senin. Başkalarının sana nasıl davranmasını istiyorsan önce kendine sonra başkalarına aynı şekilde davranmalısın :) Ortak kural.

Sevgiler.

Ben Tanrı'nın bir çocuğuyum ve Dünya denen bu yerde olmaya layığım. Ruhun adına, şifamı birlikte-yaratıyor ve titreşimimin değişmesini seçiyorum. Tanrım, kontratımı gerçekleştirebilmem için bilmemi istediğin şey nedir?
Belgin ∞ isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla