17-11-2009, 09:27 PM
|
#10 (permalink)
|
Redflowers
Tesekkür: 28,441
2,242 Mesajinıza toplam 14,584 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: Kendinden memnun olmak ve istenilen hayatta yaşamak... Canım benim çok mu oluyorum bilmiyorum ama (yani günlüğünü işgal etme konusunda, bugünlerde bir yazasım vardı zaten sana denk geldi :) ) Şimdi kazı çevirelim bakalım o taraf pişti şimdi bu tarafını pişirelim
Egoistliğin çok zararlı olmadığını söyledik, hatta zaman zaman fazlaca yararlı olduğundan bahsettik. Sana şunu söylesem ne dersin? 'Duygu bulaşıcı bir durumdur ve biz insanlarla daha onlarla tanışmadan bile çoooook önce duygularımız tanışır.' Sen şimdi diyorsun ya hani onlara ben sizden daha önemliyim mesajı vermiyorum, aslında bunu veriyorsun nasıl veriyorsun duygularınla :)
Deniz yıldız'cım çok da güzel bir isim seçmişsin kendine, benim anlatmak istediğim şey BENCİL lik iyi bir şeydir değil, BEN cilik iyi bir şeydir. İnsan her şeyden önce kendisini sevmelidir ki başkalarını sevebilsin, önce kendisine iyi davranmalıdır ki başkalarına da davranabilsin. Benden yardım istemedin ama bak sana fikrimi belirtiyorum, sen değerlisin, muhteşemsin evet, ben de değerliyim ve muhteşemim ayrıca. Ama ama ama yolda gördüğün ve görmemezlikten geldiğin o tonlarca insan da (iş adamı, iş kadını, dilencisi, fakiri, belediye işçisi) onlar da değerli ve muhteşem. Ben iyi olursam onlar da iyi olurlar bu yüzden önce kendime bakmalıyım evet, ama kendimle beraber onları da yüceltmeliyim ki yüceliğimin de bir değeri olsun :)
Eleştirmek elbette saygısızlık değil, saygı çerçevesinde olduğu müddetçe, ama aynısını yaşarsın bunu bilelim :) Herkes bu dünyaya yalnız geliyor ve herkesin hayata bakış açısı, yediği, içtiği, düşündüğü ve uyguladığı şeyler bir olsa sence bu dünya bu kadar zevkli olur muydu? Neyi kimden öğrenebilirdik, yeni olan neyi deneyimleyebilirdik? Hepimiz özde zaten aynıyız canım. biliyorsundur mutlaka eleştiri yaparken karşımızdaki kişiye uzanan sadece bir parmak var, geri kalan üç parmak kendimizi gösteriyor. Yani önce ve daha çok kendini eleştiriyorsun aslında ne hakkında olursa olsun.
Bu siteye zarar veren çok insan oldu zamanında ve belki olur da gelecekte. Hepimiz yadırgadık, üzüldük, ne yapabiliriz diye konuşmalar yaptık yapıyoruz da hala. Ama burada olduğu gibi hayatta da akış devam ediyor. Ben mutsuz olmuyorum sevinmiyorum da herhangi bir anlaşmazlık çıktığında, çünkü benim mutluluğum ya da mutsuzluğum buraya bağlı değil ki, yaşam kaliteme bağlı, bana bağlı, dışarıda olan biten hiçbir şey benim içsel dengemi bozamaz. Mutlu olmayı dış etkenlere bağlamamayı öğrendim, mutsuz olmayı bağlamamayı öğrendiğim gibi. Olaylar ben onlara değer verdiğim ölçüde beni etkilerler bunu biliyorum. Birden oluşturmak elbette kolay değil çok yollardan ve sınavlardan geçtim ve hala geçiyorum ve geçmeye de devam edeceğim ömrüm yettikçe.. Ama ben bu Dünya'ya zevk içinde yaşamak için gönderildiğimi biliyorum her şeyden önce, gerisi hayatıma daha da zevk katmak için çıkmam gereken basamaklardır yanlızca.
Seni sevgiyle kucaklıyorum. Uzun bir müddet yazmam herhalde :)
Sevgiler.
__________________ Ben Tanrı'nın bir çocuğuyum ve Dünya denen bu yerde olmaya layığım. Ruhun adına, şifamı birlikte-yaratıyor ve titreşimimin değişmesini seçiyorum. Tanrım, kontratımı gerçekleştirebilmem için bilmemi istediğin şey nedir? |
| |