Cevap: Lütfen Yardım Edin! Merhaba Mert Bey,
Soruların bir kısmını atlamamın sebebi bazılarına vericek cevap bulamamam bir kısmıda daha önce cevap verdiğim sorularla çok benzeşiyor olmasıydı. Özellikle bir şeyden kaçınmıyorum. elbetteki bu soruna çözüm bulmak istiyorum, hiç hoş ve kolay bir durum değil bu. Elimden geldiğince sorduğunuz sorulara açık yüreklilikle cevap veriyorum. Güvenlik alanından çıkmak istemiyorsun derken tam olarak neyi kastettiğiniz anlamadım. Ben bu sorunu çözebilmek için her türlü öneriye ve fedakarlığa açığım. Ama galiba kendimi tam olarak anlatamıyorum.
Sınırlar ve kurallarla ilgili verdiğiniz örneği çok beğendim, evet söylediklerinize aynen katılıyorum.şimdi sorduğunuz sorulara elimden geldiğince cvp vermeye çalışıcağım.
Evet şimdi sorulara verdiğiniz cevaplara bakalım biraz;
İlişkilerinizde yaşadığınız her şeyin sorumluluğunun size ait olduğunu varsayarsak, son 10 yıldır oluşan sonuçlardan neler öğrenir ve hangi dersleri çıkartırdınız?
_ ben iyi bir arkadaş değilim. Kimseyle dost olmayı beceremiyorum. Kimseye hak ettiği değeri ve sevgiyi vermiyorum. Ben nankörüm, cimriyim,sevmeyi bilmiyorum. Arkadaşlarıma zaman ayırmıyorum.onlara saygı duymuyorum…
Bu tespitlerde ne kadar samimi olduğunuzu öğrenmek isterim. Burada sıraladığınız her şey aslında sizin ilişkilerinizde olmasını istemediğiniz değerler gibi görünüyor. Eğer bunlarda samimi iseniz, yani gerçekten söylediğiniz gibiyseniz bu nitelikleri açıkça belirterek ilişkilerinize başlamalısınız...
— Siz benim samimi ve açık olmamı istemiştiniz. Bende kendime dışardan baktım ve böyle göründüğümü hissettim.
Hangi seçimleriniz yada hangi ihtiyacınızı karşılamak üzerine yaptığınız eylemler ilişkilerinizi sabote etmeye yatkın?
—sadece başım sıkıştığında arkadaşlarıma ihtiyaç duyuyorum, işim düşmezse canım sıkılmazsa aramıyorum.
Bu sabote alışkanlıklarınızı kullanışlı hangi yeni alışkanlıklarla değiştirmelisiniz?
— sadece başım sıkıştığında değil diğer zamanlarda da onlara ihtiyaç duymalıyım, sadece ihtiyacım olduğunda değil her zaman arayıp sormalıyım.
Sizi kişileri aramaktan alıkoyan nedir?
— aklıma gelmiyor günlük normal hayat karmaşasına kaptırıyorum kendimi, önemli bi durum olmadığı sürece de kimseyi aramıyorum. özel bir sebebi yok yani. Sadece aklıma gelmiyo. Yada geliyo ama araya bişey giriyo ve ben gene unutuyorum.
Bu şekilde davranmanız durumunda onlar ne düşünüyor ve nasıl hissediyorlar?
— sanırım benim bencil ve sadece kendini düşünen biri olduğumu, sadece işim düştüğünde aradığımı düşünüyolardır.
Bu saydıklarınızı bir kurallar listesi haline getirin lütfen ve bizlerle paylaşın...
— Bunlar benim bir arkadaşlıkta olmasını istediğim davranış ve nitelikler bütünü
1- her iki tarafta samimi ve dürüst olmalı
2- güleryüzlü ve neşeli olunmalı, asık suratlı, sinirli insanlardan hoşlanmam,kimsenin hoşlanıcağınıda zannetmiyorum
3- iyiyi ve güzellikleri paylaşmak ama acıyı, üzüntüyü ve zorluklarıda paylaşabilmek
4- birbirlerinin kişiliklerine ve fikirlerine saygı duymak, eleştirmemek
5- karşı tarafı olduğu gibi kabul edip onu değiştirmeye çalışmamak
6- her iki tarafında içinden geçenleri rahatça söyleyebilmesi
7- karşılılıklı güven duygusunun gelişmiş olması
8- karşındakini üzmeden isteklerini ona rahatça anlatabilmek
9- kimse diğerinin arkasından konuşmamalı derdi neyse gidip ona anlatmalı, dedikodu yapılmamalı
10- arada görünmeyen bir mesafe olmalı, ilişki vıcık vıcık olup laçkalaştırılmamalı, herkes birbirine saygı duymalı
11- bir sıkıntın olduğunda gidip içindekileri rahatça dökebilmek,sadece ikinizin arasında kalıcağını bilmek
HEDEF:
“Kendimin ve karşı tarafın – (samimi, güleryüzlü, maddi ve manevi paylaşımlara açık, dürüst, iyi günde kötü günde, hastalıkta ve sağlıkta yanımda olacak biri ) - bütünlüğüne saygı duyarak kendimi rahatça ifade edeceğim ve güvende hissedeceğim ilişkiler oluşturmak istiyorum.”
Bu hedefinizi gerçekleştirmek ve bu tip insanları hayatınıza çekebilmek için atmanız gereken ilk adım ne olabilir
— bu tip insanlarla karşılaşabilmek için dua etmeliyim. Hedef cümlemi her aklıma geldiğinde söylemeliyim, tekrarlamalıyım. Yukarıda saydığım niteliklere bende sahip olmaya çalışmalıyım, olamadıklarım için çaba sarf etmeliyim. belki bunları yaptıktan sonra hayatıma bu insanları çekebilirim. Siz ne dersiniz başka ne yapabilirim?
Tüm bunların sonunda sadece soruları cevaplamakla yetinmeyip, durumun yeniden değerlendirmesini ve bu konularda neler düşünüp hissettiğinizi bizimle paylaşın lütfen.... Bu yazıları okuduğunuz şu anda ilişkileriniz ne durumda, hangilerini olgunlaştırmak, hangilerini yüzeysel tutmak istiyorsunuz..... İlişkilerinizle ilgili neler yapmayı düşünüyorsunuz?
Bunları yazmanız çok önemli ve kısır döngüyü kıracak noktadır...
— birkaç hafta öncesine göre kendimi daha iyi hissediyorum. Artık yaşadıklarım beni üzmüyor, önemsemiyorum. Hayatımda hayal ettiğim gibi insanların olmaması da beni eskisi gibi üzmüyo, ve umutsuzluğa kapılmıyorum. Olsa iyi olur ama olmaması da beni öldürmez. Şuan ilişkilerim aynı durumda bi değişiklik yok. sıradan yüzeysel zaten etrafımda da öle 20 30 kişilik bir grup yok yani. Bazılarıyla ilişkimi tamamen sonlandırmayı düşünüyorum. Bazılarıylada aynı bu şekilde devam edicek. Hayatıma yeni birileri girerse yukarıda saydıklarıma göre davranıcağım.
Her şey için tekrar teşekkür ederim. Görüşmek üzere… |