Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19-11-2009, 09:22 PM   #40 (permalink)
OzynS
Teğmen

Tesekkür: 33
64 Mesajinıza toplam 415 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
OzynS is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: HAYATA EVET !!!

Alıntı:
yüsra Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
ben ego savunma mekanizmasıdır demedim ..egoyu savunma mekanizmamız ve korkularımız besler dedim ..ama egoyu oluşturan sadece bunlar değil tabikide.. egoyu sevgi besler aynı zamanda .hayatımın posası dedim..asıl olan hatalarınla sevaplarınla kendini kabullenmem ve sevmem..ben şahsi olarak söyleyim egomu seviyorumda ..

ego genişlemesi gibi bir kavrama açıkçası pek katılmıyorum... daha farklı birşeyler var diyebilirim... yani bu kadar basit bir açıklaması yok denebilir...demişsiniz.benim açıklamamı basit görerek peki açıklamsı niye yok yine..:)açıklamsı o değil diyorsunuz fakat siz size göre olan bildiğiniz açıklmayı yapmıyorsunuz.ne garip değilmi:)

toplumda niye üstünlük yarışı var? bu sorunun yanıtı sadece ego ile sınırlı değildir.. diyorsunuz birde şu sebeptir demiyorsunuz..

amaaaaaa.....
''ben kendi adıma diyebilirim ki, egoist bir şekilde kendimi sınıflandırmıyorum... ailemde kendini bu şekilde sınıflandırmıyor... bende buna bağlı olarak yaşantımda başkaları tarafından sınıflandırılmıyorum... ne arkadaşlarım ne hocalarım ne iş arkadaşlarım, patronlarım ne de sevgilim tarafından... bu sınıflandırma biraz da sizin kendiniz ile ilgili bir olaydır... eğer siz yazmış olduğunuz engeli hissederek görüyor ve hissediyorsanız öyle olacaktır... aslında ne korunmak ne ilerlemek ne de statü belirlemek için egoya ihtiyaç yoktur... bunu Öz'de başarabilene diyorum tabii ki de...''

demişsiniz işte bu söylediklerinize katılıyorum.. kendimizi nerede görürsek oradayız ..kendimiz hakkında ne düşünürsek karşımızdaki insanlardan kat kat onu duyarız bunu deneyerek ,hissederek yaşıyorum..ama yine sözlerinizde takıldığım bir nokta var ilerlemek statü belirlemek için egoya ihtiyaç yoktur önermesinin arkasından şuna ihtiyaç vardır diye bir başka önerme yapmanızı bekliyorum sizin için aslolanın ne olduğunu algılamam için..

emeğinize çok teşekkürler..
yanıtınıza teşekkür ederim... mesajın geldiği gün okudum ama özel işlerimden ötürü zamanım yoktu yanıt yazmadım...

ego sevgiyi besler fakat 'egodan sevmek' tehlikeli birşeydir... insanlarda genellikle gerçekten seviyorum derler ama aslında egodan severler... :)

ego olayına genel olarak baktığımızda çok ironik sonuçlar doğurmak ile birlikte kişiden kişiye değerlendirmesi farklı olabilir... konunun en başına bakarsak, Hayata Evet adında bir programın neden yayından kaldırıldığını ifade ediyordum... bu kişiye göre değerlendirirsek, egolarından ötürü şanal bey, tüm bu programını ve bunun gibi tüm yayın kaynaklarını bir güç olarak görmüş, davranmıştır... sonucunda da elinden bu program hakkı alınmıştır... tekrarlıyorum bunun sebebi bu gücü egoları yönünde kullanmasıdır...

kendinizi sevmek güzel birşeydir... egonuzu dahil bedeninizi ve herşeyi sevmek... burada hiç bir problem yoktur... fakat egonuzu dengede tuttuğunuz sürece yani egoyu kabartmadığınız sürece... yoksa ego tabii ki de gereklidir... bunu satırlarca şekilde ifade ettim önceki yazılarda...

fakat, ben sizin açıklamınızı, tavrınızı veya herhangi bir şeyinizi hiç bir şekilde küçük, basit, değersiz görmedim, görmem, görmememde gerekir... nasıl böyle kanıya ulaştınız bunu anlamadım... ben sadece sizin ifade ettiğiniz kavrama katılmadığımı ifade ettim... buna hakkım var sanırım :)

'yine' demenizi kitap durumuna bağlıyorum :) yüsra hanım tekrar tekrar tekrar ifade etmekten gerçekten bıktım fakat yine yazmam şart... herkes her bilgiye hazır değildir... her bilgiyi elde etmemesi gerekir... her bilgiye ulaşmaması gerekir... ben sizin mantığınızın alabileceği veya alamacağı bir sürü şey yazarım... çokta zamanımı almaz wordden copy-paste... fakat oradaki sorumluluğu almak gibi bir durum var... eğer 'ben bunun sorumluluğunu alırım' deseniz bile sorumluluk bendedir :) bu bilgilerin olumlu, olumsuz (her zaman sizin için olumlu olan başkaları veya amaca olumlu olmayabilir) birilerinin kullanılması halinde, benim ile ilgili hiç alakası olmayan karmaya müdahil olmak istememekte aynı şekilde hakkım olabilir mi? :)

birde bu açıdan bakmanız sanırım bir çok sorunuza da yanıt olacaktır... :)

katılmanıza mutlu oldum diyebilirim :)

toplumda statü belirlemek konusundaki sorunuza aslında nasıl daha doğru bir yanıt verilebilir diye düşündüğüm zaman ulaştığım sonucu sizin ile paylaşmak istiyorum...

spritüelizim ile 'gerçekten' uğraşan kişiler kendilerini toplum ile ilgili olarak herhangi bir sıraya, konuma hizalandırmaya ihtiyaçları yoktur... veya gereksinim duymuyorlar...

çünkü bu konumlandırma isteği, ihtiyaçları bu boyuta bu dünyaya aittir ve biraz bakarsanız (spritüelliğinde dışında da) ne kadar saçma bir kavram olduğuda anlaşılabilir... işte bundan ötürü konumlandırmaya gerek yoktur... bir nevi yükseldikçe aşağıda kalan bir dünyanın gereksinimdeki apolete ihtiyaç duymamak gibi birşeydir...

umarım yardımcı olabilişimdir :)
OzynS isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla