Alıntı:
derya hanim Nickli Üyeden Alıntı
mert bey merhaba. yine ben, elimde maddi imkanlari var ,ama coooooooook zengin olmak takintimi atamiyorum ustumden,acaba bu yuzdenmi meslek secemiyorum,bir secebilsem bunu cooooook istiyorum desem inanin 5 dakika durmucam gerekirse senelerce okurum lutfen yardim edin .ne istedigini bilen arkadaslari tebrik ediyorum insallah istedikleri en kisa zamanda gerceklesir |
Selamlar derya hanım,
Hayatın içinde yaşamımızı tepkilere dayalı yürütme alışkanlığı nedeniyle insanların büyük bir çoğunluğu ne istediklerinden çok ne istemediklerine odaklı yaşıyor. Ne istediğini bilen insanların çoğuda istediklerine kavuştuklarında bunun gerçekten istedikleri olmadığı sürpriziyle karşılaşıyor.
Bu arada ne istediğini, nasıl bir hayat sürmek istediğini bilen ve bu yönde çalıştıkça aldığı sonuçlardan mutlu ve tatmin olmuş şekilde yaşayan insanlarda yok değil.
Çoooookkkk zengin olmak isteği kabul edilebilir, ancak bunu denemeyi nasıl ve hangi yolla yapmak istediğinize karar vermeniz önemli. Ki bu yolda sizin kendinizi tam olarak ifade edeceğiniz, özellik, nitelik ve tutkularınızı size yaşatacak bir yol olmalı.....
Bu yolun yada mesleğin ne olacağını bulmak için yapılacak çalışmalar var. Koçlukta bunlardan biri ve etkili bir çalışma. Yapılacak bir kazı çalışmasıyla istediğiniz şeyin ne olduğunu ve bunun altında yatan motivasyonları bulabilirsiniz... Bu konuda çok ilginç olan şey birçoğumuzun istediği şeyin ya da hedeflerimizin aslında gerçekten istediğimiz şeyler olmadığının farkına varılması... İstediğimizi düşündüğümüz ve hedef olarak belirlediğimizin altındaki motivasyonlar ortaya çıktıkça aslında daha farklı ihtiyaçlarımızı karşılamak adına bu hedeflere ulaşmaya çalıştığımızı farkedebiliyoruz....
Bu konudaki basit bir örnek şöyle; Motorsiklet almak istediğini söyleyen ve bunu bir hedef olarak belirleyen birinin kazı çalışması sonrasında asıl istediğinin daha özgür olmak olduğunu ve bunun için yapması gereken şeylerin çok daha farklı olduğunun farkına varılması.....
Sizin hedefinizde "gerçek ve tatmin edici hedefler belirlemek" anlaşılan. Bunun için bazı soruları kullanabilirsiniz ancak hayatınıza yön vermekte kullanacağınız bu konularda daha sistemli çalışmalar yapmalısınız....
Nelere tutkunuz var?
Yaparken size şarkılar söyleten şeyler nelerdir?
Sıkça ifade etmeniz gerektiğini düşündüğünüz özellikleriniz nelerdir?
Takdir ve onaylanma duygularını nelerden alırsınız?
Çoooookkkk zengin olduğunuzda neler yapacaksınız?
Çoooookkkk zengin olduğunuzda hayatınız şimdikinden nasıl farklı olacak?
Uyumayı yada beslenmeyi unuttuğunuz zamanlarda ne/neler yapıyor olursunuz?
Ne zaman ve hangi durumlarda sabahları yataktan fırlayarak uyanır ve işe koyulursunuz?
Sevgiler MERT .