Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-12-2009, 12:57 PM   #64 (permalink)
Merto
Site Yaşam Koçu
Mert Ölçer

Merto - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 1,067
471 Mesajinıza toplam 3,964 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Merto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond repute
Standart Cevap: "Şu anda neredeyim ve nerede olmak istiyorum?

[quote=daada;572087]Bu en son sorduğunuz sorulara bende cevap vermek istiyorum Mert bey değerlendirebilirseniz çok sevinirim..

Nelere tutkunuz var?
İyi yaşamak,kaliteli yaşamak..Özgürce!!En iyi mağazalardan alışveriş yapamak +en iyi mekanlarda her zaman yemek yiyebilmek,düşünmeden rahatlıkla para harcayabilmek.

quote]

Selamlar daada,
Elimden geldiğince senin cevaplarınada bir bakalım;
Yukarıda tutkun olarak verdiğin cevaplar, bir çok insanın ARZUlarıdır. Bunlar bizim arzularımız ve bu arzularımızı gerçekleştirmek için bir şeyler yaparak bunları elde etmeye çalışırız...
Tutku ise daha çok bir sonuç beklemeden yapılan diyebileceğimiz şeyleri kapsar. Öyleki salaş bir balıkçı kasabasında bizi yaşatan doğaya olan tutkumuzdur. Günde 8 saat antreman yaptıran o spora olan tutkumuzdur gibi... Bunları göz önünde bulundurarak yeniden cevaplarsan sana bu arzularını gerçekleştirme yolunda kılavuzluk edecek işleri ve durumları bulmana yardımcı olacak tutkularını kullanabilirsin....
Bunun bir yoluda yukarıda saydığın şeyler üzerinde düşünmek ve bunları yaptığımda hangi duygularım ve ihtiyaçlarım karşılanacak?
Hayatım nasıl farklı olacak?
Bunlar bana ne kazandıracak? gibi sorularla kazı yapmak olabilir...

Gelelim diğer sorular ve cevaplarına;

Yaparken size şarkılar söyleten şeyler nelerdir?
Gezmek ,temizlik yapmak(Bence bu tamamen özgürlükle ilgili birşey....Benim özgürlük tnaımın istediğimizi severek isteyerek gönülden yapmak kimseye sormadan ,takılmadan

Özgürlük tanımınızı bozmadan ve sizi özgür hissettirerek yapılabilecek ne tip işler var?
Kimler bu şekilde para kazanıyorlar?
Kimseye hesap vermeden ve takılmadan yapacağım iş için ne tip sınırlarım ve engellerim var?

Sıkça ifade etmeniz gerektiğini düşündüğünüz özellikleriniz nelerdir?
Akıllıyım,Zekiyim,güzelim,pratiğim,temkinliyim,tem iz &titiz,kendini seven ve değer veren,güleryüzlü,biraz içine kapanık,yaptığı herşeye severek ve steyerek yapmasını gerektiğini düşünen,saygılı

Özgürlük ve bu nitelikleri bir araya topladığında gücün neleri yapmaya yeter?
Sınırların olmasa zekanı aklını ve pratikliğini kullanarak yapabileceğin işlerin listesini yaparmısın?
Bu özellikleri sıkça ifade edebilme imkanı veren işkolları ve meslekler nelerdir?

Takdir ve onaylanma duygularını nelerden alırsınız?
Çevremdeki sevdiğim değer verdiğim kişilerin beni diğer insanların yanında onure edici sözler söylemesi

Hangi zamanlarda ve ne yaptığınızda sizi onore edici sözler duyuyorsunuz?
Dıştan takdir edilmesede sizin kendinizi onaylayıp onurlandırdığınız durum ve olaylar nelerdir?
Siz çevrenizdeki insanları hangi sıklıkta övüyor ve takdir ediyorsunuz?
Kendinizde onaylayıp takdir ettiğiniz en az 5 özelliğiniz yada eyleminiz nedir?

Aşağıdaki sorular deya hanımın çook zengin olma takıntısına özeldi . :)
Eğer bu his sizdede varsa cevaparınıza bakın yoksa ciddiye almayın :)

Çoooookkkk zengin olduğunuzda neler yapacaksınız?
Düşünmeden rahat rahat para harcayacağım.

Sahip olduğunuz nitelikleri kullanarak ve severek çalışarak çok para kazanan kimler var?
Sizin bunu yapmanızı engelleyen nelerdir?
Paranızı ve enerjinizi nelere harcıyorsunuz ve bunlar siszin amaçlarınıza hizmet ediyormu?

Çoooookkkk zengin olduğunuzda hayatınız şimdikinden nasıl farklı olacak?
İstediğim yerde istediğim gibi yaşayacağım..

İstediğiniz gibi yaşamak için paradan başka neler gerekli?
İstediğiniz yerde yaşamak için tam olarak kaç para gerekli?
İstediğiniz yaşam maddi zenginlik dışında nelere endeksli?

Uyumayı yada beslenmeyi unuttuğunuz zamanlarda ne/neler yapıyor olursunuz?
Hatırlamıyorum .Ama çok eskilerden hatırladağım çoook mutlu olursam.İstediğim birşeyi zevkle ,şevkle isteyerek yaptığımda unutabilirim.

İşte bu şey nedir bize o lazım, daha önce ne/neler yaparken bu olurdu?

Ne zaman ve hangi durumlarda sabahları yataktan fırlayarak uyanır ve işe koyulursunuz?
Evim çok pis olduğunda...
Kötü bir şey olursa ve bebeğim uyandığında ona kahvaltı hazırlamak için.

Evinizin pis olması size ne hissettiriyor?
Temizlik ve düzen in altında yatan motivasyonlar nelerdir?
Eviniz temiz olunca ne oluyor, nasıl hissediyorsunuz?

Bebeğinizin uyanması sizde hangi sorumlulukları tetikliyor?
Bebeğiniz gibi sahipleneceğiniz hangi başka işleri sahiplenirsiniz?
yada daha önce sahiplendiniz?
  • Sorumluluk duygusu sizi ateşleyen en önemli etki gibi görünüyor;
Kendinizi hangi konularda sorumlu tutarak şevkle yapacağınız işi bulabilirsiniz....

Sevgiler MERT.

http://www.mertolcer.com/
http://www.facebook.com/yasamkocum
http://www.facebook.com/vizyongelistirme
Merto isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla