Alıntı:
spestnaz Nickli Üyeden Alıntı
bana;
1) sır denen şeyi kimseye söylememeyi öğretti.
2) asla gülüp geçmemeyi öğretti.
3) kimseye güvenmemeyi, güvenmeden yaşamayı öğretti.
4) ilk aşkını unutamayacağımı öğretti.
5) sevmenin en güzel şey olduğunu öğretti.
6) en ufak tartışmanın bile gereksizliğini öğretti.
7) 2 yıl boyunca gülmemeyi öğretti.
8) 3 yıl boyunca suratımda saçma bi gülümsemeyle gezmeyi öğretti.
9) dalga geçenlere karşı koymayı öğretti.
10) boşlukta kalma halini nasıl atlatabileceğimi öğretti.
11) krizlerimin nedenini aramayı öğretti.
12) hiçbişeyi umursamamayı öğretti.
13) kimseden bişey beklememem gerektiğini öğretti.
14) kelimelerin kifayetsiz kaldığı yerde bazen gözlerin de hiç bişey yapamayacağını öğretti.
15) kendim için üzülmemeyi öğretti.
16) başkaları için yaşamayı öğretti. |
Yazdığın 1. maddeden sanki sırrını söylediğin birisinin sana ihanet ettiği anlaşılıyor ne dersin? :)) Galiba polat alemdarın da dediği gibi '' iki kişinin bildiği sır değildir'' 15. ve 16. maddeye katılmıyorum özellikle 16. cıya .
kendini sevebildiğin gibi ayrıca kendine yaptığın haksızlık gibi durumlarda yine kendine üzülmeyi de bilmelisin. başkaları için değil kendin için yaşa. kendi değerini bilirsen herkes senin değerini bilir. ve inan ki bu dünya da herkes yalnızca kendi için yaşar ve çırpınır. insanoğlu bencildir.hatta felsefe öğretmenim bir gün bir şey söyleyerek bunu daha iyi anlamamı sağladı: ''insanoğlu bencildir. siz birisi öldüğü için üzülürsünüz evet ama bir daha onu göremiyceğiniz onunla zaman geçiremiyceğiniz onunla birlikte olamıycağınız için üzülürsünüz. bencilliğimizi buradan anlayın'' demişti. her ne olursa olsun kendi değerini bil. ve kimsenin sana değer vermediğini düşündüğünde buraya gel eminim ki ben ve diğer sevgi dolu arkadaşlarım bizde fazlaca olan sevgiyi ve değeri sana cömertçe vereceklerdir =)) Sevgilerimle...