Ynt: üyelerin resimleri . anlaştık çocuğum, annelik evrenseldir...tüm çocuklar bütün annelerin çocuğudur..dolayısıyla..ben darılmam..bazen darıldığımı sanırlar oysa ben öfkeler, kırgınlıklar, vs bu tür duygular yatışıncaya kadar geri çekilir beklerim...eninde sonundada mutlaka ortak noktada birleşirim..bigciciğim...katı olan, sert olan çabuk kırılır..oysa esnek olan çok zor kırılır..ben esnekmiyim? bilmiyorum... ama esnek olmaya çalışıyorum...çünkü kırılmanın insana bir şey vermediğini gördüm..sertliğimin sürekli kırılmaktan başka bir işe yaramadığını gördüm..sana sevgin hakkında bir şey yazamam, çünkü benim bu deneyimim milattan önce yaşandı ve bitti, şu an yaşanan aşklar sevgiler hakkında çokta fikrim yok açıkçası...ama senin deneyimine başka bir yönden bakarak söyleyecek sözüm var...ben kinciydim..hemde hecin devesi gibi..bana yıllar önce yaşanmış bir şeyi sor saniyesi saniyesine anlatırım..sonra baktım...bunun bana faydası yok...yıllar içinde kişisel gelişimle ilgilenmeye başladığımda yaşadıklarıma, birlikte olduğum insanlara tekrar baktığımda..onlarla yıllarca beraber olduğumu onlara çok şeyler verdiğimi gördüm, ve sordum kendime .peki kızım bu insanlar sana hiçmi bir şey vermediler..hep alarakmı bu kini hak ettiler..olayların dışına çıkarak..hem kendimi hemde kinlendiğim insanları yabancının gözüyle inceledim..yaşadıklarımızı. kırılmalarımın nedenlerine hep baktım..sonra onların bana yaşattıkları üzücü deneyimlerle birlikte bir çok güzel şeyde yaşattıklarını gördüm..şimdi onları bana yaşattıkları iyiliklerle güzelliklerle hatırlıyorum...her deneyim insan için hazine değerindedir...kız arkadaşının yaptığı, sana kendi değerini bilmediğinin uyarısı aslında benim bu ilişkiye baktığım pencereden böyle görünüyor..onun sana yaşatmak için söz verip yaşatmadıklarına üzülme ablam..ya evlenseydiniz ve sen yaşayacağın muhtemel durumları yaşasaydın...ve başın belaya girseydi..ya, evlenip ayrılsaydın bir iki çocuk olsaydı..dua et ucuz kurtulduğun için..ve ona teşekkür et sana kendi yüceliğini görme fırsatı verdiği için ..gerçi sen içinde bulunduğun bu zamanda kendine dair bir şey görmüyorsun ama, seni temin ederim aramızda kaldığın süre içinde bu farkındalık gelişecek......sen kendi değerini bilirsen, herkes sana aynı şekilde davranır..muhsin ertuğrulun bir sözü var tevazu gösterme inanırlar der, kişi kendi değerini bildiği oranda değerlenir..maalesef içimize bakan, baktığını gören çok az insan var....aynaya baktığında..estetik kusur arayacağına..ruhsal kusurun varmı ona bak..bence senin, fiziksel kusurun ve ruhsal kusurun yok? sence ? bunun cevabını şimdi verme..aramızda biraz daha kal...ve bu süre içinde kendini iyice bir incele sonra söyle olurmu..saygılı sevgiler |