Alıntı:
Yilmaz Nickli Üyeden Alıntı
Her meisterin kendisine göre bir Reiki karsili hak talebi var. Ben 80.tl. tutunda 250.tl ye kadar olanini biliyorum. Ben Reiki 1. inisiyasyonu oldum. Benim aldigim inisiyasyonda sadece iki kisi vardik ve bu birazada özel bir kabuldü o yüzden bana biraz pahalliya geldi. Ben isvicrede ikamet ediyorum, burada ortalama fiyatlar. Reiki 1. 350.00 sfr. ( frank ) Reiki 2. 800.00 sfr. den basliyor. Reiki 3 ise 10.000.00 sfr. Onbin frank en son duydugum astronomik rakam olarak biliyorum bunu ve Reiki yapan kiside yillardir Reiki ile ugrasan kari, kocalar yani reiki meister olmak icin on bin frank. Türkiyeyi secmemin nedeni burada bu ücretlerinde cok yüksek olmasindan. Ben Size bir tavsiyede bulunmak istiyorum, 100 tl kadar biraz asagi biraz yukari bir ücret talep ediliyorsa emin olun uyugundur. Sizi inisiyasyona hazirlayacak olan kisinin belkide gecim kaynagi sadece budur. Bu nedenle size inisiyasyon yapacak olan meisterinde gecinmeye, ailensine yada kendisine bakmak zorunda oldugunu unutmayalim derim. Reiki`nin tarihini okudugunuzda zaten Reiki`nin önceleri bedavaya ögretildigini görürsünüz. Ne zamanki Reikiye inisiyasyon olan kisilerin Reikiyi hafife aldiklarinin farkina varildi, daha sonra bencede dogru olan bir düsünce, tasi atinki kolunuz yorulsun. Insanlar kendilerinden yada maddi olarak birseyler verdikten sonra Reikiye siki sikiya sarilmis ve verdikleri seylerin karsiliginda aldiklari Reiki`yide o derece önemsemislerdir. Reiki benim hayatimi degistirdi bunu Inisiyasyon olmayanlarin anlamalari biraz zor olabilir. 2010 yili izinimde Reiki 2. inisiyasyonu olmayi cok istiyorum ve izinimi ikiye bölüp, ikinci izinimdede Kundalini Reiki 1. inisiysyonu olamayi pilanliyorum. Her insanin bu konularda bilgilenip faydalanmasi daha güzel gelecek, daha güzel nesillerin yetismesine yardimci olacaktir.
Saygilar. |
Sevgili adaşım,şu 10000 frankı duyunca inanın içimden bir "yuhhh" demek geldi,bu paragözlerin vereceği eğitimden de bunların reikisinden de kimseye fayda gelmez diye düşündüm...Ben eskiden beri bu tarz bilgileri parayla satanları hoşgörmüyorum,çünkü bu bilgiler insanlığa büyük hediyelerdir ve hizmet olarak yaygınlaşmalı ve insanlığı daha iyi yerlere yükseltmelilerdir...