27-12-2009, 02:52 PM
|
#140 (permalink)
|
Yüzbaşı
Tesekkür: 197
445 Mesajinıza toplam 3,041 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: Çakra Açıcı.. // Kendi Yapımım .. // Alıntı: care Nickli Üyeden Alıntı
Merhaba,
Soracagim soru acaba var mi diye tam 13 sayfa okudum ama yoktu bitmek bilmiyor hala 14-15 diye gidiyor sayfalar o yuzden sormaya karar verdim:)
Bende takinti sorunu var ve ilac tedavisi goruyorum yani antidepresan.birinci sorum: bunu dinlememin bir yan etkisi olur mu?
ikinci sorum ise:bir meditasyon yazisinda meditasyon yaparken kesinlikle ölümü akliniza getirmeyin ölebilirsiniz gibi bir sey okumustum ,malum takinti hastaligi oldugundanmidir nedir takildi kaldi ve bunu aklimdan cikaramiyorum :)yani tam tersine surekli aklimda olacakmis gibi geliyor ve korkuyorum,bu konuda bana yardimci olursaniz cok sevinirim,sevgiler... | Merhaba..
Eğer ilaç tedavisi görüyorsanız dinlememenizde fayda var lakin bu size zarar yaratacağından değil.. Tedavi sürecinde yavaşlamaya sebebiyet vermemek adına size bu öneride bulunuyorum.. Nitekim antidepresanlar da beyni alfa modunda tutmaya sevk eden ilaçlardandır.. Hem de bu çalışmamda türlü türlü dalgalar var.. Kısacası ilaç tedaviniz bitince dinlemenizi tavsiye ederim.. Frekanslar karışmasın.. :)
Meditasyon konusuna gelince ,
Öncelikle meditasyon bir düşünce kontrolü değildir.. Meditasyon sizin tanık olmanız demektir.. Çevrenizden aldığınız "BEN" duygusunun saçmalığını görmektir.. Emin olun ki meditasyon sırasında türlü türlü düşünceler aklınıza gelecek.. Önemli olan bu düşüncelerin önünü kesmeden sadece gözlemci kalarak rahatlamanın keyfini yaşamaktır.. Üstad Oshonun dediği gibi gerçekten meditasyon bir hünerdir.. Eğer meditasyon konusunda çok daha bilgi elde etmek ve anlamını kavramak isterseniz öncelikle Osho'yu incelemenizi tavsiye ederim.. Özellikle Tantra'nın mesajını anlayınca kavrayamadığınız birçok şeyi kavrayacaksınız..
SevgiLer..
__________________ Ateşli çaba,kendini eğitme ve Mutlak varlığı algılama Yoga faliyetidir
Paramahamsa Yogaçarya MAHA Yogi AKİF MANAF |
| |