Alıntı:
whales Nickli Üyeden Alıntı
merhaba,bu kadar mutlu ve enerji dolu olman harka.ve bu pozitif bakış açın bana da geçti.bir ara ben de kötü şeyler yasadım ve zannettim ki her olumsuzluk beni buluyo ayrılıklar şansızlıklar peşimi bırakmıyor.hep savunma mekanizmam açık herseye herkese tepki gösteriyordum.su an çok daha baska düşünüyorum kendi iç dünyamda bunu hallettim ama sen telkinlerden bahsediyosun işin daha kolay olmuşa benziyo açıklasana biraz.... |
Genelde hayata olumlu bakan biriydim. Ama üst üste gelen bir kaç negatif olay beni olumlu olmaktan uzaklaştırdı. Sonra bu siteyi keşfettim ve telkinleri düzenli dinlemeye başladım. Forumdaki bilinçaltı ve çekim yasası ile ilgili yazılar bana olumlu düşünmenin önemini tekrar hatırlattı. Özel çaba harcamadım ama olumsuz düşünceleri kafamdan kovup olumluları yerleştirmeye çalıştım.
Dinlediğimiz telkinler bilinç engeline takılmadan mesajların bilinçaltına yerleşmesini sağlıyor. Bu nedenle etkilerini daha çabuk görebiliyoruz. Bir süre NLP ile de ilgilendim ama çok az. Negatif düşünceleri olumluya çevirmek için çeşitli yöntemler var. Ama bunlar bilinç engeline takılabiliyor veya sürekli pratik gerektirebiliyor. Ama telkinler normal hayata devam ederken dinlenebilir, pratik yapma gereksinimi yok (olumlu düşünmek dışında :) ). Subliminal telkinler NLP'den daha iyidir demiyorum, bunu söyleyebilecek yeterli bilgi birikimim yok. Ama telkinler ile bilinçaltındaki engelleri yokedip NLP ile inançları değiştirmek daha verimli olabilir. Aslında olumlu düşünmek de bir nevi NLP tekniği. Çünkü beyne sürekli olumlu resimler atıyorsun ve yeni bir inanç oluşuyor.