Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29-12-2009, 10:35 PM   #7 (permalink)
Belgin ∞

Redflowers

Belgin ∞ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 28,441
2,242 Mesajinıza toplam 14,584 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Belgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond repute
Standart Cevap: İYİ BİR ARKADAŞ

Alıntı:
zynp0 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Haklısınız, benim o sayının içine hiçbirini katasım gelmiyor, en fazla 2 kişi girer, o da belki. Bana çok samimi olmadığım insanlara "canım", "kuzum" diye hitap etmek çok zor geliyor. "Canım" sözcüğünü en yakınımdaki insanlar için kullanmayı istiyorum. Hele de sınav, ödev zamanı "canım", "kuzum" diye yaklaşanlar bunlar bitti mi yok olunca ben diyorum ki neden onlara aynı şekilde sevgi sözcükleri kullanmak için kendimi zorladım. Bırakın hal hatır sormayı, sınavlardan sonra mesajlarıma cevap vermeye bile tenezzül etmeyen, yakın olduğumu sandığım insanlar var. Daha açık ve içten olmaya çalışmalıyım sanırım. Belki ben daha içten olursam karşımdaki insanlar daha içten ve çıkarsızca yaklaşırlar. Redflowers, sanırım bana öneriniz daha sevgimi göstererek yaklaşmam olacak değil mi? Umarım ben değiştikçe hayatıma giren insanlar da değişir.

Zaten sorunu mesajın içinde açıkça belirtmişsin Zeynep'cim :) Daha açık ve içten olmak için çalışılmaz, daha açık ve içten olunur. Hem arkadaşlık demek hep karşındaki insana gülmek, sevgi sözcükleri söylemek değildir ki. İyi arkadaş aylarca görüşmesen bile karşılaştığında sanki dün ayrılmışsın gibi devam etmektir yola. Sevgini göstermene de gerek yok Çünkü bu da haksızlık olur. Sen nasılsan aynı davran, kendin gibi ol, gerçek arkadaşlarını kendin gibi olduğun zaman bulabilirsin. Ama sen de olmayan bir özelliği karşındaki kişiden beklemeye hakkın yok bunu da unutma. Gerçek arkadaş demek devamlı canım cicim olmak değildir, devamlı sarılıp sevgi sözcükleri söylemek de değildir, kendin gibi olduğunda da seni olduğun gibi seven insan gerçek arkadaşındır. Yani menfaat beklemeyen, rağmen sevgisiyle seven..

Sen değiştikçe muhakkak hayatına girenler de değişecektir, ama bu iş oruç tutmak gibi değildir. Çoğumuz değişimi yaşarken/ yaşadığımızı zannederken olumlu ve pozitif olmak adına oruç tutarız, bu gizli duyguların bastırılmasıdır gerçek orucu kastetmiyorum. Çevremizdeki insanları kaybetmemek adına içimizdeki olumsuz duyguları bastırırız, ama iftar vakti geldiğinde yediğimiz ve yedirdiğimiz yemekler pek hoş olmayabilir

Demek istediğim şu; karşına çıkan herkes senin gibi olacaktır, senin belki farketmediğin belki de farkedip kabullenmediğin yönlerini sana yansıtacaktır. Nasıl bir arkadaş istiyorsan öyle bir arkadaş olmalısın evet ama önce kendine, sadece başkaları için değil kendine çok iyi bir arkadaş olmak için çalışmalısın en başta :)
Ben Tanrı'nın bir çocuğuyum ve Dünya denen bu yerde olmaya layığım. Ruhun adına, şifamı birlikte-yaratıyor ve titreşimimin değişmesini seçiyorum. Tanrım, kontratımı gerçekleştirebilmem için bilmemi istediğin şey nedir?
Belgin ∞ isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla