Merhaba arkadaşlar
aslında yeni falan değilim....ama yeni yıla girerken kendime yepyeni ve taptaze bir günlük açmak istedim..
öncelikle şu anki durumumdan bahsederek bir giriş yapayım...
4 aydır telkin dinlemekteyim..
şu anda dinlediğim telkinler..
* ego
* kendine güven
* sosyallik arttırıcı
* sosyal fobi
* başkalarının düşüncelerini önemsememe
* koruma kalkanı
ayda 1-2 kez arasıra suçluluğu da ekliyorum..
bi zamanlar listemde erteleme telkini de vardı ancak aşırı sinir yapınca çıkarmak zorunda kaldım..şimdilik tekrar eklemeyi düşünmüyorum..
daha listeye eklemeyi düşündüğüm telkinler var tabiki hepsi bu kadarla sınırlı olmayacak...mesela topluluk karşısında konuşma, kilo verme ve sınav heyecanına da ihtiyacım var....ancak bunlar için şu an acele etmiyorum herşeyin bir sırası var...
çünkü kendimi içten dışa doğru yapılandırmanın daha doğru olacağını düşündüm...yani önce içimdeki sorunları çözüp, sonra iç sorunların dışa yansıması olan konulara daha sonra el atmak istiyorum...böylesi daha sağlıklı....mesela en basitinden dışarı çıkarken hazırlandığımızda bile hazırlanmaya içten dışa doğru başlıyoruz öyle değil mi ? yani önce saçımızı makyajımızı yapıp sonra giyinmeye başlamıyoruz
zaten böyle yapıcak olsak önceki yaptığımız işler de boşa gidecektir....saçlar yeni giyilen kıyafetlerin etkisiyle dağılıp bozulacak, ve makyaj da dağılarak kıyafetlere bulaşacaktır..dolayısıyla önce kıyafetlerimizi giyip sonra saçımızı ve makyajımızı yapıyoruz...bu da tıpkı onun gibi işte...
yeni yılın herkese sağlık,mutluluk, başarı, bolluk bereket ve iç huzuru getirmesini diliyorum arkadaşlar...sevgi ve huzur peşinizi bırakmasın