Cevap: Yeniden doğuş sürecimi izlediğim günlüğüm.. şu aralar biraz sıkıntılı bir dönemdeyim ama neyseki eskisi kadar odaklanmıyorum kötü şeylere...
mesela dün canım sıkılınca hemen film açıp izledim filme odaklandım ilaç gibi geldi...
kendimi kötü hissettiğimi anladığım zaman kendimi iyi hissetmemi sağlayacak veya en azından dikkatimi başka şeye yoğunlaştırıp unutturacak şeylere yöneldiğimi farkettim...yani oturup düşünerek olayı daha da büyütmüyorum içimde..
dün babamla koşu bandı konusunda tartıştık..istediğim sonuca ulaşamadım..yani bant alınmayacak eve...madem o kadar rahatsız oluyorsun benimle beraber yap yürüyüş dedi...ben de kabul etmedim...artık 30 yaşına merdiven dayamış bi kızın da yürüyüşe babasıyla çıkması artık kabul edemeyeceğim birşey..kişiliğimi o kadar da ezdiremem hiç kusura bakmasın..
ben de etrafımdaki insanları sineye çekip tek başıma çıkacağım madem yürüyüş bandı da alınmayacak başka seçeneğim yok...millet bana bakmasın diye babamı yanına alıp da bir de o güzelim temiz havada onun boş hikayelerini dinlemek istemiyorum...kafam şişiyor resmen...zaten yaşlı adam benim tempoma ayak uyduramaz..ben ona uysam bu sefer boşa giyinip çıkmış olacağım...kilo da veremiyeceğim..hem dediğim gibi artık kişiliğimi ezdirmem...
neyse...kendime ait kişilik özelliklerimi ve zevklerimi yavaş yavaş oturtmaya başladığımı hissediyorum..bugüne kadar kendimi herşeyin dışında görürdüm..yani herşeyin kategorileri vardı ben ise "hiçbir kategoriye girmeyen bir kategorisiz" dim...önceleri bu durumu bi özellik sanırdım kendimce...aslında kötü gönüle teselli...bu durumun neden ortaya çıktığını da anladım...herşey kendi içinde belli sınıflara belli seçeneklere ve belli kategorilere türlere ayrılıyor...ben ise hiçbir kategoriden zevk almıyor beğenmiyordum..aslında bunun bir nedeni de başka türlerinin varolduğunu bilmediğimden...yada hep "olmayanı, daha başkasını" sürekli arıyor olmamdandı...
mesela diyelim bugüne kadar aldığım hiçbir parfümü tamamen kullanıp bitirdiğimi hatırlamam..yarısına inince beğenmediğimi anlar hemen çöpe sallardım...sonradan parfümlerde kullanılan koku türlerinin neler olduğunu araştırdım...ve en son olarak da hangi türün bana en uygun olduğuna karar verdim..ve bundan sonra sadece o türden olan seçeneklere yöneleceğim....hiçbirşeyi beğenmemem ondan kaynaklamıyormuş seçeneklerimi bilmemekten...hep olmayanı istemek yerine olanların arasından kendime en uygununu bulmalıyım herşeyde...böylece herşeyden daha çok zevk alacağım... |