20-01-2010, 08:24 PM
|
#207 (permalink)
|
Yüzbaşı
Tesekkür: 1,337
963 Mesajinıza toplam 4,848 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: spestnaz ın günlüğü Alıntı: spestnaz Nickli Üyeden Alıntı
Bugün geçici sorunlarımın aslında çooookk derinlerden geldiğini farketmiş bulunmaktayım. Kendimi, bilinçaltımdaki büyük taşların yerini değiştirmeye hazır hissetmiyorum. . Önce en yakınımdakilere benim herrr söyleneni yapan, buna karşılık kendisinin hiçbir isteği bulunmayan bir robot olmadığımı hatırlatmam lazım. . Kimseden birşey beklememek söylendiği kadar kolay değil. . İnsanoğlunun yapısında var, bu durum. İstesem de, istemesem de yoruyor beni. Onlarla arama bir set çekmam lazım. . Bir anda olmasa da, uzun zamanda olmalı, en önemlisi de sağlam olmalı. . Bu, benim istediğim hayat değilse, ama ben yaşıyorsam değiştirmek de benim elimde olmalı. .Kader, deyip razı olmak saçma çünkü insan kendi kaderini kendisi çiziyor, o halde ne yaparsa onun kaderi o olacak. . Benn, değişmeyi seçiyorum. . Önce ben değişeceğim, sonra etrafımdakiler. . Dilemek problem değil, 'Sihirli Küre' () bakıpp, dileklerr dikleyeceğim Şimmdi, telkin arasıı iyiki varsınız | dediklerini o kadar iyi anlıyorum ki...tıpkı oturmuşsun benim yaşadıklarımı yazmışsın bu kadar olur
evet haklısın...karşıdaki insanların aslında hadlerine düşmeyecek derecede senin sınırlarına girmeleri karışmaları, hatta ihtiyacın yokken bile akıl öğretmeye çalışmaları gerçekten sinir bozucu bir durum..
ve tesbitin çok doğru..kendi kurallarını koymalı ve karşındakine de bunu hissettirmelisin...ve birisi sınırı geçmeye zorladığında sakın esnememek gerekiyor..yoksa sınırlar da etkisiz hale gelebiliyor inanmıyorlar ve saygı duymuyorlar...senin özel alanını sahipsiz bir bahçemiycesine istedikleri köşelerinde gezinebiliyorlar..o bahçeyi çitle mi duvarla mı bilemem.birşekilde sınır koyman gerekiyor...zaten herkesin en doğal hakkıdır kendi özel sınırları (buna kişilik hakları da denebilir)...R. şanal ın sınır koymak adlı olumlamasını tavsiye edebilirim bu konu için...ben de yapıyorum bu olumlamayı...kendine iyi bak |
| |