Günaydın sevgili günlük
dışarısı pamuk gibi bembeyaz oldu yine kardan ötürü..
bu soğukta dışarı çıkmak zorunda olmadığım için ve sıcacık evimde oturduğum için şükürler olsun..
sağdan soldan toparlayıp derlediğim olumlamalarım vardı ya...
az önce o olumlamaların, affetme listemdeki anabaşlıkları da içerip içermediğini kontrol ettim...çünkü onlar da birer sorundu ve onlara ait olumlamalar olması da gerekiyordu...karşılaştırdım gerçekten de olumlamalarımda o her anabaşlığa karşılık gelicek olumlama cümleleri de vardı şimdi içim daha rahat etti...
şimdi de bundan bir önceki mesajımda kafamı meşgul eden şeylerin anabaşlıklarını belirlemiştim..şimdi de tekrar olumlamalarıma bakıp bu sorunlara karşılık gelicek cümleler olup olmadığına bakacağım...olmayanı varsa kendim üretip yazmayı deneyeceğim :)
hayatımda dikkatimi çeken bir gelişme daha oldu...eskiden babam beni hiç rahat bırakmaz sürekli çocuk gibi ilgi isterdi..veya evin yapılacak işlerini unutulmaması gereken ayrıntıları kendi not almaz hep benim üstüme yıkar ve bana "unutturma" derdi...kendi dertlerim yetmiyo gibi bunlarla uğraşırdım bir türlü...ve onun unutturma dediklerim şeyin de arkası gelmezdi..bazen çok saçma ayrıntılar olabiliyordu...bıkıp usanıyordum...
son zamanlarda bakıyorum da...ben zihnimdeki yükleri hafiflettikçe sanki o da eskisi kadar benim zihnime yüklenmiyor ve benden çok daha az iş buyuruyor... ve eskisi kadar ilgimi dikkatimi istemiyor...acaba diyorum bunun arkasında evrenin bi parmağı mı vardı ? yani benim zihnimdeki yükler başka yükleri..başkalarının yüklerini de mi çekiyordu kendine ?