25-01-2010, 10:49 AM
|
#84 (permalink)
|
Yüzbaşı
Tesekkür: 1,337
963 Mesajinıza toplam 4,848 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: Yeniden doğuş sürecimi izlediğim günlüğüm.. merhaba günlük
gerçekten şu an dinlediğim telkinler bana çok iyi geliyor..
yani ego güçlendirici, kendine güven ve kilo verme güven telkini..
o kadar işime yaradılar ki başka bir telkin eklemeye bile ihtiyaç duymuyorum..sanki bütün ihtiyaçlarımın cevapları bu 3 ünde saklıymış gibi hissediyorum...ileride başka konulara da yönelmek istiyorum ancak şimdilik ihtiyaç duymuyorum...zaten kilo verme güven telkininin içeriğine baktım sadece kilo vermek odaklı değil...içinde başkalarının görüşlerinin sadece onlara ait olduğundan tutun....kararlarımızın sadece kendimize ait olduğuna ve kontrolun bizde olduğuna kadar her konu işlenmiş nerdeyse...bu da benim daha fazla telkin çeşidine ihtiyaç duymamı önlüyor..
benim normal yeme alışkanlıklarım arasında mutlaka kurabiye çikolata falan gibi şekerli şeyleri yemek vardı...ve de öyle 1 taneyle de kalmazdım doyduğumu anlayana kadar 3-4 çikolata yediğimi bile biliyorum..
ama son günlerde (hele de şu kış gününde tatlıya en çok ihtiyaç duyduğum bir dönemde) bunları yemeyi oldukça azalttığımı farkettim...tamamen hayatımdan daha çıkamadılar ama artık yemeklerime gereğinden fazla tuz ekmediğimi ve canım tatlı çektiğinde sütün içine bal karıştırıp içtiğimi ..o da yetmezse 1 tane ufak kurabiye yediğimi farkettim...hatta bazen ekşi elmayla bu isteği atlattığım da oldu...kaç gündür ekmek de yemiyorum..ekmeğin yerine bulgur yiyorum..yanına da yoğurt ve soğan alıyorum...
bunun sonucunda hafiflediğimi ve kan dolaşımımın rahatladığını hissettim...şeker ve tuz gerçekten dolaşımı sekteye uğratıyor...ve şekeri çok tükettiğimde bünyemde susuzluk alametleri kendini gösteriyordu artık göstermiyor..
tansiyonum da biraz düştü ve rahatlama oldu bünyemde...
şu anki durumumdan çok memnunum..inşallah dahası da olacak
ayrıca ego güçlendirici sayesinde de insan ilişkilerimde egomu tatmin etme amaçlı yaptığım hareketleri yapmadığımı farkettim...mesela birisi bana eksik bir yönümü söylediğinde o duruma geçerli mazaret bularak kendimi övmeye başlardım...durumun göründüğü gibi olmadığına karşımdakine övünerek ikna etmeye çalışırdım..artık karşımdakinin hakkımda ne düşündüğünü o kadar takmıyorum..ve aşırı övünmelere ihtiyaç duymuyorum.. |
| |