Cevap: İyilik yapmanın 4 kuralı Çok güzel paylaşım hepsine katılıyorum yanlız isteyene yardım etme konusu beni düşündürdü. Bizim toplumumuzda insanlar yardım isteme özürlü ya gurur yapıyor ya utanıyor yada başka birşey tam bilemiyorum.
Yaşadığım bir olayla bunu anlatabilirim yaşadığım mahallede bir aile vardı 3 tane özürlü 2 tanede normal çocukları vardı evleri harap haldeydi. Özürlü çocuklar buna imkan vermiyordu kırıp döküyor yangın çıkarıyorlardı. Ben hergün onların evinin önünden geçiyordum. Bir gece rüyamda en ufak normal olanı gördüm harap bir yerdeydik ve onun elini fare ıssırıyordu. Çok etkilenmiştim sabah gene evlerinin önünden geçerken anneye sordum nasıllar o nasıl diye inanılmaz bişey 1 gün önce elini fare ıssırmıştı sonra sordukça çocuğun okula gidecek kıyafetleri cantası ve bir çok şeyinin olmadığını onunda o yüzden utandığını söyledi çok üzülmüştüm açıkcası karşılayacak durumumda yoktu ama genede iş yerimdeki herkesi seferber ettim bütün ihtiyaçlarını karşıladık.
İyilik söylenmez biliyorum ama bunu söylememdeki amaç bazan bakar ama görmeyiz ikincisi eger görüyorsak da istemeleri gerekirmi. |