01-02-2010, 10:39 AM
|
#4 (permalink)
|
Teğmen
Tesekkür: 5
3 Mesajinıza toplam 25 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: İstikrar için gerekli olan sır ne? Alıntı: muraturkom Nickli Üyeden Alıntı
İstikrar. Tutarlılık özetle davranış biçimlerimizi olaylar karşısında belli bir çizgide tutabilmek. Öğretmenlikte pedagojik formasyon derslerinde ilk öğretilen öge tutarlılıktır. Kişiler sizden aynı olaylara benzer tepkiler vermenizi bekiler. Çocuk üstünü kirletti, anne dün kızmıştı, azarlamıştı. Bu gün hiç ses çıkarmadı hatta olsun yavrum dedi. Çocuğun anneye güven duygusu kaybolur. Çünkü bir daha ki sefere ne tür bir tepki alacağının garantisi yoktur.
Yazınızda dikkatimi çeken bir kısım da, ulaşmak istiyorum tam tutacağım sırada kayboluyor. Sözünüz, ulaşmak istediğiniz bir hedef listeniz var mı? Varsa şunu bir okuyun isterseniz.
sayfada konu adı: . GEÇ KALMADAN HAREKETE GEÇ kişisel gelişim-PİRAMİTGENÇ •piramitgenç-kendini kullanma kılavuzu kitap 1/1 : Kişisel Gelişim Yazıları | İlginiz için teşekkür ederim. Yalnız benim sorunum tembellik değil. Zaten hiç bir girişim yapmadan oturduğunuz yerde bırakın hedefe yaklaşmayı adım bile atamazsınız burada yüzde yüz hemfikiriz. Anlayacağınız gibi hedef listem var ve ne istediğimi biliyorum...
Anlatmak istediğim şey şu; hedefe ulaşamadığımda çekim yasasına düşünsel bir biçimde engel olduğumu düşünüyorum. Belki de bunun bana vereceği mutluluktan korkuyorum ya da haketmediğimi düşünüyorum.
Sonuçta bir şekilde bir gereksiz inanç, benim hedeflediğim amaca ulaşmamı engelliyor. Bu inancı yok etmenin, ne olduğunu bulup kazımanın peşindeyim..
Sevgiler. |
| |