Cevap: hoşgörü <<Kilerim öyle yada böyle yiyeceklerle doldu.Ağzına kadar her türden yiyecek mevcut.Hasta ruhlu değilim vede hastalık derecesinde oburda değilim.Bunca yiyecekten kendim için yapacağım yemekler kilerde azalma yaratmayacak.
Oturup,üşenmeyip envai türde yamaklar yapıyorum,kilerdeki malzemelerden.Yemeklerimin yeteceği uzunluk ve büyüklükte bir sofra kuruyor ve çevremdeki HERKESE soframı açıyorum.
Kimin ne kadar yediğini,kimin hangi yiyecekleri çok tükettiğini sorğulamadan gözetiyorum soframı,yiyecekleri heder etmesinler-sağa sola fırlatıp atmasınlar/dökmesinler diye.
Biliyorum ve güveniyorum yaptığım ve ikram ettiğim yiyeceklerin malzemelerinin geldiği kaynak elimin altında.Ben yenisini bolca yetiştirip yeniden boşalan kilere koya bilirim.>>
xxx
<<Kilerimde o kadar az yiyecek maddesi varki!
Nereden bulurum diye hiç çaba harcamıyor sadece kıt kanaat,kendime dahi cimri davranarak kileri tam takır olmaktan koruyorum.
Benim yiyeceklerime uzatılacak eli kırarım!
Aklıma yeni yiyecekleri yetiştireceğim mümbit tarlam hiç gelmesede,elimdekilerden sonrası için endişe ediyorum!
Benden kimse iyilik adına veya her ne adla olursa olsun yiyecek koparamaz. Bir parça yiyecek kırıntım için adam ÖLDÜRÜRÜM!>>
Sizde bolca var olduğunu ve yenisini bolca elde edeceğiniz kaynağınızın olduğunu bilirseniz BONKÖRLÜK ifrata kaçmadan sizin karekteriniz olur.
Sizde yok olan yada kırıntı halinda az olan şeyi bırakın başkasına vermeyi-peşgeh çekmek- sizden istenmesine dahi şiddetle karşılık verirsiniz.
Öz güven(İnsanın kendisine güveni)kilerdeki yaşam malzemesidir.
Sizde bolca varsa sizin gönül sofranızdan herkes faydalanır,doyar-mutlu/mesut ayrılır.
Sizde yoksa,başkasının sizi ayakta tutmak için çabasına muhtaçsanız,sizin gönül sofranıza gölge edeceklere bile ÖFKELENİRSİNİZ. |