Cevap: Hikayelere devam... Sevgili vitamin,
Korkuların çok normal, hatta korkun olmasaydı korkman gerekirdi.
Çekim yasası vardır ya da yoktur; bilinçaltı vardır ya da yoktur; varsa yaratan Allah'tır, yoksa yaratmayan Allah'tır. Herşeyin O'ndan geldiğine inancımız tam olursa, niyetlerimiz temiz olur, böylece korkulacak birşey kalmaz.
Dua, en büyük çekim gücüdür. Bir hadis-i şerifte denir ki, 3 kişinin duası reddolunmaz: "Mazlumun, anne-babanın, misafirin.." Peki bu neden böyledir biliyor musun ? Çünkü mazlum, zulme uğrayıp canı yandıysa çok içten dua edecektir; anne-baba evlatlarına besledikleri merhamet ve şefkatten ötürü evlâdı için dua ederken çok içten edecektir; misafir, ikram ve güleryüz gördükçe, sevildiğini hissettikçe mutlu olacaktır ve ev sahibi için içten dualar edecektir. Yani sonuç nedir? "Kalpten, büyük bir arzu ve şevkle edilen dualar, Allah tarafından geri çevrilmez."
Gelelim asıl konumuza;
İmgeleme yapmadan önce dua etmek ve şevkle Allah'tan istemek, imgeleme yapacağımız arzumuz için sağlam bir dayanak olacak çünkü Allah isteyince herşey mümkündür, biz bir yudum su olarak okyanuslara karışmış olacağız. İkinci olarak, şevkle edilen duanın pozitif enerjisi benliğimizdeki tüm kapıları açtığında, imgeleme yaptığımız arzumuzu enerjiyle doldurmamız daha kolay olacak. Ve son olarak Allah'tan isteme ve O'nun geri çevirmeyeceğine duyduğumuz güven ile çok daha kolay serbest bırakabileceğiz.
Çekim yasası - yer çekimi yasası - suyun kaldırma kuvveti - momentum - kuantum - ohm kanunu - mendel yasaları vs. bildiğin bilmediğin tüm yasaları Allah yaratmıştır. Bunu kabul etmen, çekim yasasında şirke düşmene engeldir Allah'ın izniyle. Tabi ki dualardan uzak kalmamak kaydı ile..
Son olarak ünlü doktor Ender Saraç'ın bir sözüyle bitiriyorum:
"Bilim; Nas, Felâk ve Ayetel Kursi süreleri okunduğunda insanın aurasının kalınlaştığını, tehlikelere karşı sağlamlaştığını ispat etmek üzeredir."
__________________ "Kim Allah için korunanlardan olursa, Allah ona beklemediği yerden rızık verir. Kim Allah’a güvenirse O, ona yeter. Şüphesiz Allah, emrini yerine getirendir. Allah her şey için bir ölçü koymuştur." Talak Suresi/3. Ayet |