09-02-2010, 10:44 PM
|
#105 (permalink)
|
Yüzbaşı
Tesekkür: 1,337
963 Mesajinıza toplam 4,848 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: Yeniden doğuş sürecimi izlediğim günlüğüm.. merhaba günlük
biliyorum son günlerde gelişmeye dair çalışmaları aksattım..ama yapılması gereken ve birikmiş olan birtakım günlük işleri hallettim (erteleyip sonra yaparım dediğim ve biriken işler) bu da birşeydir öyle değil mi ?
yolda ilerleyebilmek için önce yolun üzerinde biriken yabani otları ve çalıları temizlemek gerekiyor ki yolumuz açılsın..
hani el yazımın çirkin ve okunaksız oluşundan şikayet ediyordum ya...ben de netten biraz yazı örnekleri bulmak üzere araştırma yaptım ve dünyanın dört bir köşesinden insanlara ait elyazısı örnekleri bulup inceledim...bunu yaparken amacım beğendiğim birtanesini örnek alıp yazımı ona göre düzeltmekti...ama gördüklerim beni şaşırttı neden mi ? zaten çoğu insanın yazısı birbirine benziyordu ve şöyle içime tam olarak sinen ve beğenebileceğim bir el yazısı da bulamadım...
demekki benim kafamda ürettiğim güzel el yazısı anlayışım nasıl bir anlayış ise, dünyanın üzerinde zaten yokmuş sanırım...yani yine olmayan birşeyin peşinde koşmuşum..o yüzden el yazım da inci gibi olsun diye kasmayacağım çünkü gördümki zaten kimsenin yazısı öyle değil...o kadar örnek topladım ve birtanesini bile tam anlamıyla beğenmedim..
benim yazımdan daha güzel olanlar bile benim hayal ettiğim güzelliğe sahip yazılar değildiler...bundan sonra daha özenli olsam da bu konuda kendimi kasmamaya karar vermiş bulunuyorum..çünkü kimse kitap harfi gibi yada inci gibi yazı yazmıyor...belki de işin doğası böyledir...adı üzerinde "el yazısı" sonuçta...ne bekliyordum ki...belki geçmişimdeki okuldaki hocaların baskısının belki ailemin etkisiyle bu kadar rahatsız olmuşum bilemiyorum.. |
| |