Alıntı:
pinnko Nickli Üyeden Alıntı
Şimdi bende anladım.
Evet.
Yüksek beklentiler...sonucu hızlı düşüş.
İyi tesbit.
Tamam.
Peki o zaman şunu açabilirmisin?
''Yüksek beklentilerin...gitmesi gereken asıl yolları görmesini engellediğini ...''
Açarsan sevinirim.
Üzerinde fazla düşünmeden okumuşum,ne demek isteğini şimdi kavradım,evet.
Yanlış anlaşılacak tarzda birşey yazdıysam özür dilerim. |
Tabi ki :)
Orda da şunu kastettim ben:) Yani ben bazen beklentilerime o kadar odaklanıyorum ki, sadece sonuç odaklı yaşıyorum.Oysaki ona ulaşmak için küçükte olsa yapmam gereken şeyler oluyor.Ama kafam yüksek beklentilerle o kadar meşgul oluyor ki yapılacak şeyleri es geçiyorum.Mevcut durumda o beklentiye ulaşabilmek için hazır mıyım bakmıyorum.
Artık bunu çok fazla yapmıyorum tabi, eskiden böyleydim diyeyim:) Ya da yapsam bile bi aşamada farkedip "Aaaa bak yine aynı şeyi yapıyordum nerdeysee.." deyip o moddan çıkıyorum.
Bunun yerine,beklentiye giden aşamada küçük küçük beklentiler,küçük küçük hedefler belirleyip,sabırlı olmak çok daha işe yarıyor ya hani..
Bu pek çok insanın söylediği,yazdığı,öğütlediği birşeydi ama ben bunu yeni yeni öğrenebildim onca duymuşluğa okumuşluğa rağmen:)
Demek ki hakikaten herşeyin zamanı var.Yeni birşeyler öğrenebilmem için önce eski bilgileri hazmetmem,belirli bir olgunluğa ulaşmam gerekiyor.