Alıntı:
phantomm Nickli Üyeden Alıntı
Sanırım gerçekleşmemelerinden korkuyoruz.Güvensizlik hissediyoruz çünkü,istemeye başladığımız andan itibaren "Neden olsun ki,nasıl olcak ki?.." sorularıyla doluyor beynimiz.Bir de bize kazınmış yanlış inançlar da bu korkulara sebep oluyor.Mesela bende büyüklerimden gelen bir yanlış inanç var."Bir şeyi istiyorsan elde etmek için çok çalışmalısın,sabretmelisin,beklemelisin...."Bu yüzden bir şey dilediğimde çok beklemem,biraz acı çekmem,karşılığında illaki birşeyler yitirmem gerekiyormuş gibi düşünüyorum.
Bir de hazır değilsek,istediğimiz şeyi netleştiremiyorsak böyle bi durumda kafamız bulanık olduğu için gerçekleşmesinden de korkabiliriz. |
Ne güzel yorumlamışsın . Bir şeyin olmasını istedikten sonra hemen aksiyonlar almaya başlıyoruz. Nasıl yapmalı, ne zaman sonrada hemen ardından ya yapamazsam , ya olmazsalar geliyor. Kendi kendimize kurduğumz şeyleri kendi ellerimizle yıkmaya başlıyoruz.
Ben ortaokuldayken hoca tahtaya soru yazdığında hemen ben kalkmayı isterdim ama tam parmak kaldırcakken ya çözemezsem ya rezil olursam die bir korku gelir ve kalbim pırpır ederdi. Ama Allahtan aklıma hemen şöyle bir komut geliyordu "KALK VE YAP" ve kendimi tahtada onu yaparken canlandırıyordum. Ve kalkıp yapıyordum öncesini sonrasını aklıma getirmeden. Tek aldığım ve bildiğim komut kalk ve yap. Ve komutun faydalarını çok defa görmüşümdür sende deneyebilirsin belki.