Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25-02-2010, 03:11 PM   #86 (permalink)
teoman_
Yüzbaşı

teoman_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 712
521 Mesajinıza toplam 2,173 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
teoman_ has much to be proud ofteoman_ has much to be proud ofteoman_ has much to be proud ofteoman_ has much to be proud ofteoman_ has much to be proud ofteoman_ has much to be proud ofteoman_ has much to be proud ofteoman_ has much to be proud of
Standart Cevap: sosyal fobiyi neler yaparak yenebileceğimizi burada tartışalım mı ?

Alıntı:
imported_Angel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
burada paylaşılanlar sadece fikir...ve başlığı da dikkatli okursan zaten burada amaç tartışmak..."Sosyal fobiyi yenenlerin hikayeleri anlatılmıyor burada" kimse kimseye sosyal fobiden kurtulmanın formulu olarak 2X2 = 4 tür gibi basit formüller veremez zaten...bu yaklaşım"armut piş ağzıma düş"
tarzı tembelce bir yaklaşımdır....burada fikir namına 1-2 cümle birşeyler yazılır ama arasından sen alacağını alırsın...herkesin bu konuda yapacakları uygulamalar farklıdır bir yol seçersin denersin yanılırsın sana uymaz başka yol seçersin sonra...ve en sonunda en doğruyu bulursun bu böyledir...
sen aradığını bulamadın diye açtığım konuyu batırmanın anlamı yok..mizah bölümüne uğramanı tavsiye ediyorum... LÜTFEN KONUMU MAHVETME !!!!
aslında verdiğim örneğin temelini oluşturan mantık basitti ama sanırım bir açıklama yapmam gerekecek.

sosyal fobi 3 aşamada kendini şiddetli bir şekilde belli eder.
birinci karar verme, verilen bir kararın hayata geçirilmesi ve sonrasındaki değerlendirme aşaması...

sf'liler -ki bu gruba bir süre önce bende dahildim.-
karar vermekten korkarlar. verdikleri kararın hatalı olacağı korkusu onları yer bitirir.

ikincisi kararın uygulama aşamasıdır. örneğin toplum içerisinde konuşmaktan korkan bir sf'li eğer toplum içerisinde konuşmak zorunda kalırsa bu aksiyon sırasında birçok fiziksel belirti gösterir. sesin ve ellerin titremesi, nefesin kesilmesi gibi zaten bunları sende biliyorsun...

üçüncüsü yapılan bir eylemden sonraki değerlendirme aşamasıdır ki benim en çok üzerinde durduğum nokta budur.
bir sf'li hatalı bir eylem yaptıktan sonra kendi kendini suçlar ve tamamen içine kapanır.

sf'yi eğer insan yenmek istiyorsa cesaretli olacak, harekete geçecek ve daha sonra yaptığı eylemlerden dolayı kendini suçlamayacaktır...

bu konuda veya bir başka konuda, mantıklı veya saçma, anlamlı veya anlamsız yazdığım hiçbir şeyden dolayı pişman değilim eğer gerekiyorsa aynı sözleri bir seminerde, bir toplantıda vesaire kamuya açık her yerde bağıra bağıra da söylerim

ve ben sf'yi yenebildiysem sende yenebilirsin, buradaki insanlar da yener...

şimdi aslında senin konunu baltalamadığımı anlamışsındır...
üstelik oldukça sıkıcı bir konuya aksiyon bile kattım daha ne istiyorsun... :)

sf'siz korkusuz kaygısız huzurlu günler...

Karnımı besliyorum
teoman_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla