Alıntı:
imported_Angel Nickli Üyeden Alıntı
Günaydın sevgili günlük
dün alışveriş yenilikleri için takip ettiğim bir markanın sanal kataloğunda bir çanta gördüm..ancak bu çantanın fiyatı ömrümde bugüne kadar bir çantaya hiç vermediğim bir fiyattı..(55 lira) ancak görünüşüne içim gitti ve benim de evde o tarzda kullanabileceğim hiç çantam yoktu...
önce fiyatının neden bu kadar pahalı olduğuna kızdım üzüldüm..babam laf edicek 55 liraya çanta mı alınır diye üzüldüm (çünkü biliyorum huyunu yapar,herşeyi mümkünse bedavaya getirmeye çalışan birisi) zaten evin hangi köşesine baksam kendi seçimlerimiz olmayan ve bir şekilde bedava promosyonla veya gazete kuponuyla alınmış şeyler görüyorum...renkleri biçimleri bizim seçimimiz değil...onlar ne verirse yani..ve ben böyle yaşamaktan bıktım...para vermek pahasına da olsa kendi seçtiğim şeyleri alıp kullanmak istiyorum..
neyse çanta konusuna döneyim..önce fiyatı için üzülmüştüm ama sonra içimden bi ses dediki "harçlığın yetmiyor mu ? yetiyor..eeee o zaman ?....
onu nasıl kullanacağına kendin karar vermelisin..ister harçlığının hepsini sadece birşeye yatırırsın, ister 10 şey alırsın...onu zaten sen harca diye veriyorlar" ayın sonuna kadar da başka acil alacağım birşey olmadığına göre babam söylense de o çantayı almaya karar verdim...çünkü almazsam içimde kalıcak ve daha sonra pişman olacağım...evet belki ailem herşeyi ucuza getirerek yaşamaya alışmış olabilir ancak ben bunun devamı olmak istemiyorum artık...çünkü kendim seçmek ve kendime değer vermek istiyorum...maddi durumumuz da aslında kötü falan değil çok şükür orta halli..ama eskinin alışkanlığı varlık için darlık çekenlerden işte anlarsınız.. sokağa çıktığım zaman 17 yaşındaki kızların bile benimkilerden daha pahalı ve daha değerli şeylere sahip olduklarını gördükçe..daha bakımlı ve özenli olduklarını görünce eziliyorum...hayır bu kıskanmak değil...sahip olup giydiğim, taktığım ve dışarı çıktığım şeylerle ben resmen kendime özen göstermediğimi ve değer vermediğimi vurguluyordum...kolumdaki çanta mesela pazardan alınma veya hipermarketlerdeki markası bile belli olmayan uyduruk çantalardı...hatta bel çantasını koluma takardım... dün o bel çantası da dahil olmak üzere beğenmediğim çantaları bir poşete koydum ve onları sadece mahalle bakkalına giderken cüzdan ve telefon taşımak için kullanmaya karar verdim...dışarıya alışveriş için gittiğimde ise bunlardan bir parça daha iyi olan çantalarım var artık onları kullanacağım....standartlarımı yükseltmem gerektiğini öğrendim...yoksa kendime saygı duyamıyorum.. |
çok iyi bir karar vermişsin seni kutluyorum
çekim yasasına göre hareket etmek demek bu! Paranı biriktir, istediğini al! Zengin görün çünkü senin için zengin ve dışında öyle olsun;) kendine güvenin artar. Sen bu kadar iyi bir insanken herşeyin en iyisini hakediyorsun emin ol. Böyle devam ederse özgüvenin tavan yapacak.
Benim de en büyük hatam hep başkası beğensin diye birşeyler giyiyor olmam yada saçımı onlara göre yapmam. Birileri banada güzel olmuşsun desin bayılırım. Halbuki ne gerek var. Kendi zevkim var di mi? Yok o şunu beğenir bunu yap, şunu desin şunu yap. İşi,m Nasrettin hocanın bir çocukla bir yolda eşeğe binme hikayesine dönüyor. İkisi biniyor eşeğe acıyanlar oluyor. Kendi biniyor vay adama küçücük çocuğu bindirmemiş oluyor. Çocuğu bindiriyor, adam yaşlı cocuğu neden bindirmiş. En sonunda ikiside eşekten iniyor yürüyorlar. Ben saçımı daha parlak olsun diye kahverengiye boyatıp birde güzel kestircektim. Erkek arkadaşımın ısrarını kıramayıp sarı yaptım. Laf demeyen kalmadı. Kimi çok beğendi. Kimi hiç beğenmedi. Kimisi kızıl kahve yap kimisi siyah yap. Yok saçlarını uçlarından biraz kestirsen daha iyi olur. Sizene kardeşim benim saçım! Ama bunu demeye hakkım yok çünkü dedirten benim. Madem ilgi bekliyorsun o şunu desin bu bunu desin diye değiştiriyorsun al çek cezanı işte. Bir kıyafetime karışmadıkları kalmıştı. Kimi çok beğenir. Kimisi burnunu eğr bakar. O kadar şık olurum özen gösteririm gram bir güzel olmuşsun laf yok. Yanımdaki övülür ne güzel olmuşsun bana gelince tık yok:( bende hassasım ya kırılırım işte. Sorun bende niye başkalarının düşüncelerine önem veriyorumkiç Canım ne isterse onu yapmalıyım di mi ama