Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-03-2010, 10:27 PM   #29 (permalink)
ceylan84lum
Üsteğmen

ceylan84lum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 204
313 Mesajinıza toplam 1,423 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
ceylan84lum has a spectacular aura aboutceylan84lum has a spectacular aura aboutceylan84lum has a spectacular aura about
Standart Cevap: kpss(öğretmen adayları)

Alıntı:
phantomm Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
1.Tepkisel koşullanmada öğrenen pasiftir.Eskiden doğal olarak verilen bir tepki(salya) daha önceden nötr olan bir uyarıcıya
(ışık vs.) yönlendiriliyor,öğrenen birşey yapmıyor yani:) O yüzden a şıkkı.Diğer hepsinde öğrenen bilişsel ya da davranışsal süreçlerden geçer.
2.Olumsuz transfer.Transfer iki şekilde olur olumlu ya da olumsuz.Burda önceden varolan birşeyin şimdi öğrencilerin farklı birşeyi öğrenmesini engellediğini görüyoruz yani önceden öğrenilenler şuana transfer oluyor.
Fakat olumsuz transfer de iki şekilde oluyor:
1.İleriye ket vurma(Öğrenmeyi engelleme)
2.Geriye ket vurma(Hatırlamayı engelleme)
Yani burda iki şık var bakacağımız.Olumsuz transfer ve geriye ket vurma.Eski bilgi yeni öğrenilecek şeyi engellediğinden (ya da zorlaştırdığından diyelim) ileriye ket vurmuş oluyor.Bu şık olmadığı için direk olumsuz transfer diyoruz.

Not:İleriye ket vurma=Öğrenmeyi engelleme (i ve ö her ikisi de ünlü ile başlıyor)
Geriye ket vurma=Hatırlamayı engelleme (g ve h her ikisi de ünsüzle başlıyor diye kodladım ben sorularda pratiklik oluyor.)

Yani mesela şöyle çözüyorum.Öğrenciler Öğrenmekte güçlük çekiyor.Ö-İ, yani ileri ket vurulmuş gibi.

Doğru mudur hocam?
hocam tebrik edrim..evet doğru.çok da güzel anladım..allah razı olsun..ben model alma yapmıştım hani öğrenen izliyo bişey yapmıyo.ama bilişsel durumu düşünememişim.diğeri boştu zaten.tekrar teşekkür edrim.
bu arada branş ne hocam.umarım aynı branş deilizdr..sizinle rakip olmak istemem doğrusu