Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-03-2010, 08:47 AM   #27 (permalink)
imported_Angel
Yüzbaşı

imported_Angel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 1,337
963 Mesajinıza toplam 4,848 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
imported_Angel is a name known to allimported_Angel is a name known to allimported_Angel is a name known to allimported_Angel is a name known to allimported_Angel is a name known to allimported_Angel is a name known to all
Standart Cevap: Toplum içerisinde susmak

bende de aynı problem var..aslında bu suskunluk olayı şartlara ve kişilere göre değişiyor gerçekten..mesela yakın dostlarınla yada evin içinde aile fertleriyle konuşurken aynı şekilde olduğunu sanmıyorum...diğer arkadaşların da dediği gibi konuştukları konular ilgini çekmiyor olabilir ve katılmak istemiyorsundur...

ama mutlaka ki herkesin ilgisini çeken belli başlı konular var...mesela son çıkan filmler hakkında yorum yapabilirsin...son çıkan müzik albümleri...son klipler...hatta diziler....veya gündemde her ne varsa işte...son güncel haberler yani...hatta havanın durumu güneşli olup olmaması bile sana konu yaratma başlangıcı yapabilir...tabi bunları da konuşabilmen için düzenli ve istekli olarak gündemi takip ediyor olman lazım...

evet aslında yukarıda bahsettiğim konu türleri suya sabuna dokunmayan ve eğlenceli görünen tarz konular olsa da belki senin ilgini çekmiyor olabilir...eskiden benim ilgimi çekmezdi açıkcası....ama bunlar herkesin ortak noktaları...ortak nokta olmalı ki konu başlasın sohbet başlasın...
ben bu taktiği kullandığım zaman çevreden daha olumlu tepkiler alıyorum ve hakkımda hoşsohbet birisi olsuğumu söylüyorlar...çoğu insan kafa yoran ciddi şeyler hakkında konuşmayı sevmez boş konuşmaktan eğlenceli şeyler konuşmaktan hoşlanır.....mesela havanın güneşli oluşu hakkında 10 dakika kadar da konuşsan uzatsan da sıkılmazlar...ama bilimsel birşey anlat 2 dakika dinlemezler...

ayrıca o anki konuşulanlara veya o anki olanlara odaklanırsan odaklanmaya çalışırsan konuşulanların arasında 1-2 kelime yakalayıp o kelimelerle alternatif bir cüme üretebilirsin....bir de davranış olarak karşıdaki insanlara aynalık etmek de iyi bir taktik...mesela konuşanlar o arada gülüyorlarsa sen de gül..ciddi tavırdalarsa sen de ciddi ol...bu şey karşıdakilere onlarla aynı duyguyu paylaştığın aynı frekansta olduğun izlenimini verir ve onların kendini sana yakın hissetmesini sağlar...

imported_Angel isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla