Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-03-2010, 12:58 AM   #48 (permalink)
EylulHuznu
Teğmen

EylulHuznu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 1
2 Mesajinıza toplam 2 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
EylulHuznu is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: kpss(öğretmen adayları)

Alıntı:
ceylan84lum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
arkadaşlar bu soruya bakarmısınız....

acıkan bir bebeğe süt şişesiyle süt verilirse sonradan süt şişesini görüncede sevinme tepkisi verir.daha sonra kendisine süt şişesi getiren kişinin sesini duyuncada aynı tepkiyi verir.
bebeğin kendisine süt şişesini getiren kişinin sesine de aynı tepkiyi vermesi aşağıdakilerden hangisine örnektir.
A)genelleme
B)ayırt etme
C)alışma
D)ikinci derecede koşullanma
E)kendiliğinden geri gelme

ehemm.. iyi geceler diye başlayayım söze..
öncelikle hepinize selamlar.. ablam ve ben yeni katıldık aranıza.(sayılır..) yani 1 aydır buralardayız ama daha çok çekim yasası, nlp, kuantum vs başlıkları incelemekten selam verme fırsatımız olmadı.. kpss başlığını da görünce, burdakilerin de bizim gibi normal hayatlarını sürdüren insanlar olduğunu hatırladım.. :)
malum konu benim de başımda.. ve bu soru ilgimi çekti..
genelleme ve D arasında kaldım, gerçi hatırlamıyorum bunların içeriklerini ama mantık yürüttüm sizler gibi.. genelleme iki nesne olay (ya da herneyse) arasında bağ kurup, birinin özelliğini diğerine de aktarmakdır diye düşündüm.. "ikinci derecede koşullanma"ya hiç aşinalığım yok, baktım ki bebek olayı abartıp sevincini süt şişesinden, şişeyi getiren kişinin sesine kadar taşıyor, o zaman D şıkkı daha mantıklı geldi..
EylulHuznu isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla