05-03-2010, 03:18 PM
|
#10 (permalink)
|
Yüzbaşı
Tesekkür: 10,795
784 Mesajinıza toplam 4,533 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: ben ve değişim için çabalarım Alıntı: shabby Nickli Üyeden Alıntı
merhaba. bugün yeni birşeyler daha öğrendim. ve sizinle paylaşmak istedim. ben kendi söküğünü dikemeyen bir terzi gibi olduğumu söylemem gerek çünkü ben bir okulda rehber öğretmen olarak çalışıyorum. yani kendi sorunlarımı henüz çözmemişken lisede okuyan ergen öğrencilerimin sorunlarının yükünü de omuzlarımda taşıyorum. bugün yaşadıklarım bana öğrencileri anlamadığımı farkettirdi. bugün farklı şubelerin farklı zamanlarda 2 boş dersi vardı. ikisine de girip öğrencilerle konuşmak,onları yeni sınav sistemi hakkında bilgilendirmek istedim.birincisine girdiğimde şaşırdım. öğrenciler bir sürü pasta,börek yapıp getirmişlerdi.başlarında da bir öğretmenimiz vardı. meğerse öğrencileriyle daha önce böyle bir sınıf organizasyonu düzenlemişler,hazırda boş bir dersleri de olunca o ders saati etkinliği yapmaya karar vermişler. ben de onlara katıldım,yiyip içtik beraber. ve o öğretmen sınıfın sevdiği öğretmenlerden biri ve arada bir onların istediği yönde davranıyor. ikinci boş derse ben girdim fakat öğrenciler beni görünce kızdılar.boş derslerini doldurmamı istemiyorlardı. onlara sunumumu yaptım ama dinlemediler,benimle laf dalaşı yaptılar resmen. çünkü ben onları bu boş geçen derslerinin zevki yerine sıkıcı bir sunumla boğmuştum. biraz düşündüm ve kendimi de sıkıcı buldum. ve karar verdim. daha eglenceli bir sunum hazırlamalıydım. bir dahakine öğrencilerden de sunum hazırlarken yardım alıcam.onları eğlendirebilirsem beni sevebilirler diye düşündüm. çünkü şimdiki gençler şu zamanda eğlenmek istiyorlar. eğlenerek öğrenmek istiyorlar. ben de onlara istediklerini vereceğim. bu da daha farklı bir çalışma sistemine ihtiyaç duyduğum anlamına geliyor. bu arada telkinler 2-3 defa dinlememe rağmen işe yarıyor. kendimden daha emin ve dik yürüyorum ve sosyal ortamlarda daha çok bulunmaya gayret ediyorum. herşey daha iyiye gidiyor ve gidecek Allah'ın izniyle.. | Çok güzel meslek öncelikle tebriklerr Ve gerçekten büyük cesaret :)) Naçizane bir önerim de olacak kendimden biliyorum ben bişeyi yaparken eğleniyosam diğerleri de eğleniyo... Ya hem sıkıcı olduğunu düşünme; bu kendine haksızlık olur  |
| |