ŞEFTALİ
bir adam varmış adı taliymiş.bu adam çalıştşğı yerde şefmiş.bir gun adam işini bitirip eve gitmiş.arkadan patronu evi aramış.telefona karsı çıkmış.patron:iyi günler orası şeftali beyin evi mi? karısı peltek konuştugu için şöyle cevap vermiş:evet bende kayısı
TEZGAHÇI
Uyanık mı uyanık bir seyyar satıcısı bir yerde tezgahını kurmuş, etrafına bir çok insan toplamıştı. İçi su dolu bir şişeyi seyircilere göstererek Hey milet, Bu ilaçtan kim bir tatlı kaşığı içerse ömrü uzar;bir kaç asır sapasağlam yaşar. Mesela bana bakın İ ne kadar sağlıklıyım değil mi? Bu ilaçtan bir tatlı kaşığı içtim ve 300 yıldır yaşıyorum.dedi.Adamın sözüne hiç de inanmayan bir seyirci satıcının çırağına sordu;-Doğru mu diyor? Gerçekten bu kadar yaşlı mı ? -Walla tam olarak bilmiyorum.Çünkü sadece 200 yıllık ona çıraklık ediyorum!
ısıt ta içelim
bir adam kafeye gelip garsona soğuk çayınız varmı diye sormuş garson da yok diye cevap vermiş.o adam diğer gün yine gelip aynı garsona soğuk çayınız varmı diye sormuş. garsonyine yok demiş.bu adam bir hafta boyu gelip gidince garsonda demişki ben bu adama çay doldurayım da yarın geldiğinde soğuk soğuk içsin . adam diğer gün gelip garsona soğuk çayınız varmı diye sormuş.garsonda var deyince adam ısıt ta içelim demiş.