Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-03-2010, 07:45 PM   #223 (permalink)
imported_Angel
Yüzbaşı

imported_Angel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 1,337
963 Mesajinıza toplam 4,848 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
imported_Angel is a name known to allimported_Angel is a name known to allimported_Angel is a name known to allimported_Angel is a name known to allimported_Angel is a name known to allimported_Angel is a name known to all
Standart Cevap: Yeniden doğuş sürecimi izlediğim günlüğüm..

merhaba günlük...
az önce nedense kendimi olumsuz ve hüzünlü bir ruh hali içinde buldum ve maalesef diyetimi bozacak bir kaçamak yaptım...hem de büyük bir kaçamak...o dün alınan keklerden birisini açtım ve yarısına yakınını yedim...ambalajını okudum kaç kaloriymiş diye...100 gram için 357 kalori demiş işin daha da kötü yanı..tadından da pek o kadar zevk almadım..keşke tadından zevk alabileceğim ve kaçamak yapmama fazla kalori almama değicek birşeyler yeseydim keşke...keki öyle çok da yemedim..2 kalın dilim kadar..ama dünyanın kalorisi varmış bi süre suçluluk duydum bu yaptığımdan....ve yarım saatliğine koşu bandıma çıkıp yavaş tempoda yarım saat yürüdüm..bunun sonucunda hiç değilse 38 kalori yaktım...ama ya geri kalan 300 küsur kalori ne olacak

ancak herşeye rağmen böyle bir kaçamak yapıp suçluluk duymuş olsam da ertesi günden itibaren diyetime sadık kalacağıma söz veriyorum...kaçamak yapıcaksam da en azından alacağım kaloriye değer şeyler için yaparım...o şeyi ağzıma atmadan önce içimden "acaba bu kaloriyi aldığıma değecek mi ? gerçekten zevk alıcakmıyım ? alacağım kalorinin bedelini bugün içinde ödemeye hazırmıyım? diye soracağım....ve soruların hepsine rahatça evet diyebiliyorsam yiyeceğim....birtanesine bile hayır diyorsam veya emin bile değilsem kaçamak yapmayacağım....insan kolay kalori yakmıyor...ama çok kolayca 2 lokmalık şeyden dünyanın kalorisini alıyor....az önce dediğim gibi 357 kaloriyi 2 dilimde aldım...ancak yarım saat normal tempo yürüyüşle anca 38 kalori yaktım...insanın neden bu kadar kolayca kilo aldığı şimdi açıklığa kavuşmuş oldu kafamda...

birşey yemiyorum az yiyorum ama yine de kilo alıyorum diye düşünürdüm....kilo aldıracak şeyleri midede kaplayacağı hacimle doğru orantılı sanırdım..mesela bir tencere dolusu yemek yemek gibi....ama bir tencere dolusu yemeğin veremediği kaloriyi 2 dilim kek kaç katıyla veriyor...

ve eskiden olsa "nasıl olsa diyeti bozdum" diyip kaçamak yapmaya devam eder ve diyeti iyice bozardım...ama bugün o tutumu göstermeyeceğim....hele ki çabalarımın somut örneklerini görmeye başlamışken...

imported_Angel isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla