Cevap: Lütfen Yardım Edin! Merhaba gecemavisi siteye katılalı 2 hafta kadar oldu ve bu yazıyı yeni görebildim. Geç kalmışım ama en azından bundan sonraki okuyacak arkadaşlarımıza yardımı olması umuduyla yazıyorum. Aynı şeyleri çok defa yaşadım. En son hatamı lise1 de yaptım :) .ondan öncesinde kimin ihtiyacı varsa yardım ediyordum, kimsenin dönüp bakmadığı ezik dediği tiplere onlarda insandır deyip yardım ediyordum. Ben başarılı bir insandım ama övünmek yerine kendime "diğerlerine ne kadar yardımcı olabiliyorum" diye sormak daha doğru geliyordu . Bu insanlardan beni herhangi bir konuda veya daha fazla konuda beni geçen olunca daha mutlu oluyordum .(heidi miydim peter mıydım herneyse) . Aldığım tepkiler hep aynı oluyordu ---------- . Biraz gücünü toplayan bu insanlar ilk kazığını hep kendine en çok yardım eden kişiye atıyor. Sonuç olarak çözümüm şöyle oldu : zayıf kişilikli insanların yanından bile geçmiyorum. Güçlü insanlar en kötü durumdayken bile kendini belli eder ve çevrene yeni katılacak olan kişileri güçlü insanlardan seç bence. ( moda anlayışlarından, müzik zevklerinden veya gelir düzeylerinden vs vs.. bahsetmiyorum lütfen yanlış anlaşılma olmasın) Hayır demeyi öğrenmekle başlamak en iyisi. İyi zamanında herkes yanında olmaya çalışır ama güçlü arkadaşların her zaman yanında olur. Hala benzer hatalar yapıyormuyum "evet" ama binde bir ve çabuk farkına varıyorum . Bencillik ve güç üzerine bir dünya kurulu mu , malesef o da "evet". Beni rahatlatan tek şey ise tek bir kişinin bile tüm bunları olumluya çevirebilecek güce sahip olması . Bu zaten herbirimizin içimizde. Hatta bu yazıyı yazarken aklıma o kadar ilginç anılarım geldi ki.. nerdeyse ben bile masal olduğuna inanıcam. Bir kişi bin kişinin bakış açısını değiştirebiliyor ve değiştirilebildiğini gördüm. Bize düşen daima ayakta kalmak ve ilerlemek. (çok fazla güç kelimesi kullandım galiba , edebi yönlerimin pek gelişmemiş olabileceğini varsayalım ve bunu dolunay a verelim :) ) sevgiyle kal ve sevgiyle kalın |