Alıntı:
doremifasolasi Nickli Üyeden Alıntı
sevgi imgeleme diyorsun ama sevgi de zararlı olabilir. herşeyde kararında olmak lazım. sevgi de nasıl az olursa bir kıymeti olmuyor çok fazla olduğunda da tam tersi zarar vermeye başlıyor.ben bir örnek vereyim;sadece aşırı sevgi gösteren bir aile tutumunda büyüyen çocuklar şımarık ve sorumsuz bir kişilik geliştiriyorlar onun için disiplin şart. aynı bunun gibi insanın sevgi imgelemesi yetmeyebilir. kendinde böyle bir hüneri keşfettiğinde tanrılığa oynayabilirsin çünkü kendine çok güveniyor ve kendini had safhada seviyor hale gelebilirsin; megolaman, narsist kibirli bir kişilik. özetle başkasına zarar vermek bir tarafa ben asıl kendime zarar vermekten bahsediyorum. ve herkesin bu konuda dikkatli olması gerektini bir iç-disiplin geliştirmesi gerektiğini düşünüyorum, yanılıyorsam söyleyin lütfen. |
Bundan bir kaç yıl öncesine kadar ben de senin gibi düşünüyordum. Karşılıksız sevginin insanları nasıl değiştirdiğini ve hoş bir sorumluluk eklediğini gördüğümde vazgeçtim. Mutlaka senin fikirlerin de kendi iç düzenin içerisinde doğrudur ve haklıdır. Kendi adıma söyleyebileceğim sevgiyi bloke etmenin bir insanın taşıyamayacağı kadar ağır bir yük olduğu. Senin için iyi veya kötü anlamda herhangi birine karşı hissettiklerinin aslında kendine karşı hissettiklerinle eşdeğer olduğunu bilseydin aynı şekilde düşünürmüydün?
Kendini çok seven insanların kendilerine veya başkalarına zarar vermekte çok zorlandıklarını söyleyebilirim. Asıl tehlikeli olanlar kendini (dolayısıyla diğer herkesi) yeterince veya hiç sevmeyen insanlar.
sevgiyle yaşayın