Alıntı:
imported_Angel Nickli Üyeden Alıntı
Arkadaşlar geçmişte yaşamamız veya görmemiz veya bilmiş olmamız gerektiğini düşündüğünüz şeyleri belki de arkamızda bıraktıklarımızı geri dönüp de onları toplamaya ve bugüne yetişmeye çalışanlar vardır mutlaka aramızda....onlardan birisi de benim.....mesela zamanında çıkan filmleri takip etmediğim için eski filmleri toplarlayıp bugününkilere de aynı zamanda yetişme derdindeyim..hem geçmişteki kaçırılanları toplarlayıp hem de bugüne ayak uydurmak çok zor ve yorucu...bu tabiki sadece filmler üzerinde değil her konuda geçerli...örnek olsun diye onu yazdım sadece....
geçmişte yapılmayan şeyler için arayı kapatmaya çalışan arkadaşlar...hissettiklerinizi, sorularınızı ve önerilerinizi bekliyorum...belki bir çözüm önerisi çıkar ne dersiniz ? burada toplanıp tartışalım mı ? |
Sanırım bu siteye üye olanlar hep benzer şeyleri yaşamış yada yaşıyor ve o yüzdende birbirmizi anlayabiliyoruz. Çok güzel bir konuya değinmişsin. Bende işsiz olduğum 2008 yılında 9 ay boyunca ne kadar film varsa eski ve benim izlemediğim yada unuttuğum onları alıp izledim bitmedi tabi en son yabancı dizilere sarmıştım. Lost kolik olmuştum ve prison br.housewifes -friends ıvır zıvır dizileri bile izledim artık pes dedim yani bune
Neyse işe başladımda pes ettim sonra. Bunu yapmamızın sebebi kendimizi treni kaçırmış gibi görüyoruz hayatta. Kendimizi eksik yada yarım kalmış hissediyoruz ve hayatımızı geriye dönüp düzeltemediğimiz için böyle dizileri filan izleyip şarkıları dinleyip sanki o anki yaşamımızı telafi etmiş gibi düşünüyoruz. Bana göre durum böyle. Ben o dönem bir hayli eğitim durumuma takılmış durumdaydım. Başka bir bölüm yada okul seçseydim bu kadar uzun olmayacaktı çünkü hazırlık sınıflarını görmeyecektim ve erkenden mezun olup iş hayatımada erkenden atılacaktım ve şimdi baya br deneyiml, olacaktım. İşte o anlarda fazlasıyla buna taktığım için master yapıp bölüm değiştirmeyi düşündüm, olmadı olmadı olmadı en sonunda bu iş olunca pes ettim rahatladım az birazcık. Arada yine geçmişe bakıp cız ediyor içim işte o dönemlerde tamda o dönemlerde nedense!!!!bu gibi eskiden kaçırmış olduğum oyunları filan oynamaya başlıyorum örnek sims onuda oynadım .. demekki tamamen geçmişe yönelik psikolojik bir durum bu. Bence buna çözüm şu olabilir. Olumlama bulalım. Herkes bir olumlama yazsın bu konuyla ilgili ve o olumlamayı hergün okuyalım bakalım neler olacak. Meselaaaaaaaa ne olabilir ne olabilirrrrrrrrrrrrrrr
........... " Geçmişimi seviyorum ve kabul ediyorum. Şimdi anda yaşamayı seçiyorum." oldu mu acaba