Alıntı:
hayallerimgerçekleşiyor Nickli Üyeden Alıntı
Ne güzel heves gelmiştir sana şimdi zayıflamak için. Oh oh iyi yapmışsın. Yeni ve güzel değişimler hayatında sana pozitif çekim yasasını daha çok getirir, çünkü mutlu olursun. Mutlu mutluluğu çeker.
Bende okadar çok alışveriş yapmışımki zamanında kartımın taksitleri aylık limiti zorluyor. Üstelik birde saçma sapan kıyafetler almışım. Giydiğime bakıyorum. Yine kot, tşört, uzun hırka ve hep aynı biriki bot. Habire bunları döndürüp giyiyorum sonrada yeni birşey alma ihtiyacım oluyor. Onları alıyorum ama 1 kere giyiyorum yada kilo aldığım için tipsiz duruyor niye almışımki diyorum. Aslında benim standart şeylerimi çoğaltmam gerek. Sen yazınca bende bir düşüneyim dedim. Biraz daha zaman geçsin adamakıllı liste yapıp çıkıcam. Hemen ilk gördüğümede saldırmayacağım Hep kot var ve bu beni rahatsız ediyor. Şöyle ince baharlık spor ve şık pantolonlar görüyorum insanların üzerinde yahu durdurup bir nerden alıyorsunuz diye sorcam ayıp olcak:)))
Bende işte öyle açık renklerde pantolonlar alıp üstüne uyumlu tşört alıcam:))) Yeni bir spor ayakkabısıda altına. Boyum kısada olsa öyle daha güzel duruyor.Neyse telkinlerle boyumu uzatırım bende herkes öyle yapıyor:)))
Bende bu arada 2007de krem tençkot almıştım o zaman bankacı olduğum için sonbaharda ve ilkbaharda takım elbiselerimin üzerine giyiyordum çok şık duruyordu. Spor kıyafettede krem bir spor ayakkabısıyla da fena durmuyor Ben hala onu giyiyorum ve çok memnunum üstelik bu senede moda renk o senin şansına
Güzel günlerde giy tatlım. |
evet canım, standartlarını çoğaltman gerektiğini anlaman çok yerinde bir tesbit olmuş
hayatının alanlarını gözden geçirip en çok nerede ne yaparken vakit geçiriyorsun..hayatının çoğu nasıl geçiyor onu düşünüp dolabında o duruma uygun kıyafetlere ağırlık vermek lazım...ve de bunlar yüz ve vucut hatlarına uygun olup sana da yakışan renklerde olmalı....
ben de bu alışverişte doğru seçimler konusunda senelerce sayısız hatalar yaptım...belki hala da yapıyorum ama çok aza indi bunun oranı...
eskiden gardrobumda hep ablamdan gelen şeyler vardı genelde....veya benim çalıştığım dönemlerde hergün farklı kıyafet giyme zorunluluğundan ötürü sırf farklı olsun diye çeşit olsun diye aldığım...ancak renkleri ve modelleri bana yakışmayan saçmasapan kıyafetler vardı...
ayrıca mevsimlere göre giyinme konusunda da oldukça kültürsüzdüm..hatalarıımı farkedince insanların neden bana yaklaşmadıklarını neden arkadaş olmak istemediklerini anlamıştım....mesela yazın ortasında siyah renkte uzunkollu bir bluz giyip ayakkabı olarak da kışlık klasik ve burnu kapalı ayakkabılar giyecek kadar hatalara düştüğüm günleri biliyorum...napıyım ailemden hiçkimse bana bu konuda birşeyler öğretmedi...
derken nette uzun süren araştırmalara koyuldum ve saç rengime göz rengime ve ten rengime en çok uyan renkleri öğrendim...hani imagemaker falan diyorlar ya....işte yabancı bir site buldum ordaki yazıları okudum falan filan...insanları 4 farklı renk grubunda kategorilendirmişler...ve bunların her birine bir mevsim adı vermişler...ben kış tipi insanıymışım ve bana en çok kış renkleri gidiyormuş...soğuk ve koyu renkler yani....renkler konusunda iyi kötü kendimi eğittim biraz...ama bu sefer de kilo başıma dert idi inşallah ondan da kurtulucam artık
bu konu çok zevk aldığım bir konudur..istersen daha sık tartışabiliriz bu giyim ve alışveriş konularını ne dersin ?